UNFOLDING
YOUR MENTAL & PHYSICAL HEALTH

Through Teachings & Experiences

aanbod

Leer, ervaar en groei

Maak kennis met onze out-of-the-box & holistische programma’s & workshops
en kom terecht in een netwerk van gelijkgestemden.

Intermittent Living als het vaccin van de toekomst. De moderne leefomgeving trekt ons voortdurend de verkeerde kant op en zorgt voor een levensstijl die ons kwetsbaar maakt

Tijdens onze koude workshops & hitte workshops trainen we Intermittent Living, de wetenschappelijke referentie van dr. Leo Pruimboom om de levensstijl krachtiger en gezonder te maken. Integreer bekende evolutionaire prikkels en bescherm je lichaam en brein tegen de schadelijke effecten van het moderne leven.

Kennis is de sleutel tot succes, we starten onze workshops altijd met teachings (lees: opleiding), zodat je leert wat je doet, waarom je dat doet en hoe je dat ook thuis in je dagelijks leven kan integreren.

Ongeacht of je een sportieveling bent die zijn grenzen wil verleggen of een niet-sportieveling die af wil stappen van ongezonde gewoontes en wat kilo’s wil verliezen, onze workshops zijn geschikt voor iedereen.

We zetten ons in om jou te helpen het beste uit jezelf te halen en je te ondersteunen op weg naar een gezonde en gelukkige toekomst.

Elke module van dit traject is opgedeeld in 2 delen. We starten met een interactieve teaching en sluiten af met een Ecstatic Breathwork sessie om de nieuwe inzichten te integreren en mogelijke groei-uitdagingen of ontwikkelingskansen te transformeren. Een unieke kans om nieuwe competenties en vaardigheden aan te leren of te verdiepen op verschillende vlakken en zo je persoonlijk en professioneel leven te verrijken. Investeer in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei naar de beste versie van jezelf!

Inspireren door te horen, zien EN voelen. Thomas is zich zeer bewust van de manier waarop hij communiceert, de interactie aangaat en verbind met de mensen. Hij combineert kennis en storytelling om de verschillende gezondheidstopics tastbaar te maken voor het doelpubliek. Thomas zijn keynote’s;

  • Intermittent Living
  • Breathe Better
  • Stress as origin of life and health
  • From sleeping beauty to kickass human

 

Klik hier om een aanvraag in te dienen

Onze online masterclasses zijn ontworpen om jouw drukke leven te ondersteunen. Kijk en/of luister wanneer het jou uitkomt, op je eigen tempo.

Vanuit je zetel, in de auto of waar je ook bent. Investeer in jezelf en leer. Koop jouw cursus nu aan en begin je reis naar een rustiger, gefocust en succesvol leven.

De aangeboden coaching of therapie is gebaseerd op een holistische benadering. Klanten gaan in coaching omdat ze hun flexibiliteit en fitheid zowel fysiek als mentaal willen herstellen en/of optimaliseren.​

Vanuit je zetel, in de auto of waar je ook bent. Investeer in jezelf en leer. Koop jouw cursus nu aan en begin je reis naar een rustiger, gefocust en succesvol leven.

“The greatest medicine of all is teaching people how not to need it”

~ Hippocrates

Maak kennis met onze signature experiences & workshops

Workshops & trajecten

Ervaringsgericht leren met workshops en trajecten die je fysieke & mentale gezondheid naar een hoger niveau tillen

Workshop

Intermittent Living Cold

Koude workshop volgens het wetenschappelijk onderbouwde Intermittent Living concept

Workshop

Intermittent Living Heat

Hitte workshop volgens het wetenschappelijk onderbouwde Intermittent Living concept

Traject

Persoonlijke Ontwikkeling

Integreer nieuwe inzichten, ontdek groei-uitdagingen en transformeer.

Kennismaking

Ecstatic breathwork

Doorbreek emotionele en mentale blokkades d.m.v. deze krachtige ademhalingstechniek

Workshop

Breathe To Relax

Ontwikkel tijdens deze workshops nieuwe ademhalingsgewoonten voor een gezonder, gelukkiger en langer leven

Academy

Online Masterclasses

Bepaal zelf het tempo waarop jij de cursus(sen) volgt. Leer en ervaar.

Hoe hebben anderen de workshops ervaren?

Workshop deelnemers aan het woord ➭

interactieve workshops

Cold Workshop

Ben jij iemand die:
Verlangt naar meer evenwicht en een energie boost
  De voorkeur geeft aan ervaringsgericht leren boven de pure theoretische modellen
 Geniet van contact met een selecte groep gelijkgestemden in een inspirerende omgeving
 Voortdurend op zoek is naar manieren om je levenskwaliteit te verbeteren.

Kom uit je hoofd en kruip in je lichaam. Stap uit je comfort zone, leer omgaan met koude en ervaar de vele voordelen ervan. Bereik tijdens deze workshop je volle potentieel en ervaar de kracht van je lichaam.

Duik de ervaring in tijdens deze workshop

UNFOLDING
Olivier Biekens
Topsporter

Als topsporter ben ik altijd op zoek naar kleine % die me kunnen helpen frisser voor de dag te komen. Deze workshop heeft daar zeker bijgeholpen, blij met de nieuwe inzichten omtrent eten, ademhalen, beweging, drinken en koude.

Ik vond Thomas en Christina heel overtuigend en charismatisch. Ze konden perfect op elke vraag beantwoorden en gaven me een heel geruststellend gevoel. Dat laatste vind ik enorm belangrijk in zo’n omgeving. Vele mensen springen toch in het diepe tijdens zo’n workshop en de aanwezigheid van Thomas en Christina gaven een goed gevoel!

Bedankt, I will come back !

Heat Workshop

Het ondergaan van acute intense warmteprikkels is één van de meest gezondheid stimulerende leefstijlinterventies.

Ben jij iemand die:

 Zich terug energieker wil voelen?
 Gezonder door het leven wilt gaan?
 Meer besluitvaardigheid wenst?
 Je eigen grenzen wil verleggen?

Duik de ervaring in tijdens deze workshop

interactieve workshops
Ecstatic Breathwork
Rayco Espantoso
CEO Las Manas

“Ecstatic Breathwork ontlaadt mentaal en fysiek en geeft zoveel energie”

Mijn eerste ervaring was letterlijk en figuurlijk adembenemend. Ik had helemaal niet verwacht dat het effect op mijn lichaam, zowel mentaal, fysiek als emotioneel zo groot zou zijn. Mentaal kreeg ik een verlichting en emotioneel stelde ik me kwetsbaar op. Het was voor mij belangrijk dat dit in een veilige omgeving gebeurde. De ervaring was fantastisch, uniek! Dat je zo’n kick kan krijgen door enkel te ademen, is voor mij een hele openbaring. Het heeft me enorm verlicht. Ik voel dat er spanning van mijn schouders gevallen is. Lichamelijk geeft het een AMAZING gevoel. Je voelt werkelijk de energie, alsof alles om je heen aan het trillen is, een gevoel waar je niet snel mee in aanraking komt. Het échte gevoel is heel moeilijk om te zetten is in woorden, je moet het zelf ervaren om te weten wat het is. Ik raad iedereen aan om de ervaring in te duiken. “

interactieve workshops

Ademwerk Workshops

Ontwikkel nieuwe ademhalingsgewoonten voor een gezonder, gelukkiger en langer leven

Voorkom of verminder klachten van astma, covid, tandheelzorg, diabetes, epilepsie, hoge bloeddruk, slaapapneu, slapeloosheid, pijn en mobiliteit, paniekstoornis, snurken

Neem opnieuw verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid

Slaap verbeteren, immuniteit ondersteunen, stress loslaten, atletische prestaties verbeteren, focus versterken, leiderschap bekrachtigen,….

Dit alles & zoveel meer is slechts een adem van je verwijderd. Duik de ervaring in tijdens deze workshop

Els De Wachter
Projectleider AZ Klina

Verrijkend – warm – dankbaar

Ik vond het persoonlijke groei traject ongelooflijk boeiend. Het meest waardevol vind ik dat je alles kan wat je maar wil, als je het zelf gelooft. Ik wil gewoon dankjewel zeggen aan jullie om jullie passie en hart te volgen en ons zo de kans te geven de weg terug te vinden naar ons eigen hart. Het is mooi om te zien hoe jullie dit samen doen, alleen dat al is inspirerend.

Persoonlijke ontwikkeling

 Ben je op zoek naar tools en kennis om jezelf te verbeteren en persoonlijk te groeien naar een hoger niveau? 
 Loop je wel eens vast op stressvolle momenten?
 Draag je mentale gezondheid en welzijn hoog in het vaandel?

Dan is deze 5-delige training iets voor jou! 

personal growth
Gilles Heymans
Change Manager

Bewustwording – Passievol – Inspirerend

Het persoonlijke groei traject heeft me geleerd om situaties in een perspectief te plaatsen en zelf te kiezen hoe ik omga met bepaalde situaties. Ik doe al enkele jaren aan persoonlijke ontwikkeling dus heb reeds “gegraven” en aan zelfreflectie gedaan. De manier hoe jullie alles aanreiken & vertellen heeft er wel voor gezorgd dat ik weer extra handvaten heb om meer vanuit mijzelf te leven.

Video afspelen over Breathwork Masterclass

Online Masterclasses

We hebben momenteel 3 online trainingen: 

  • Breathe to relax
  • Polyvagaal theorie
  • Ecstatic breathwork
 

De online masterclasses zijn toegankelijk vanaf elke locatie met internetverbinding. Bepaal zelf het tempo waarop jij de cursus volgt. Zo kan je studeren wanneer het jou uitkomt, zonder de druk van een vastgesteld schema. Met blijvende toegang tot de cursus kan je op elk moment terugkeren naar de Masterclass, om je kennis op te frissen of verder aan te vullen.

UNFOLDING
Charlotte Maes
Advocate

Een echte eye-opener én life-changer.

Jouw kijk op de wereld en jezelf zal na deze ervaring een totale ommekeer kennen.
Ervaar een gevoel zoals nog nooit tevoren, alsof je de wereld aankan. Onbeschrijfbaar gewoon. Thomas, dankjewel voor deze ongelooflijke belevenis.
Jouw tips en tricks worden alvast met veel energie en zorg wekelijks toegepast en hebben mijn energiepijl, focus, kijk op het leven totaal veranderd.

You really rock!!!”

STERKE WETENSCHAPPELIJKE ONDERBOUWING VAN ONZE interactieve workshops

De wetenschap

Intermittent Living is het resultaat van het innovatieve onderzoek van dr. Leo Pruimboom. Alle interventies die tijdens de workshops toegepast worden, zijn sterk wetenschappelijk onderbouwd en uitvoerig getest.

Lees het artikel gepubliceerd in Science Direct:

“Intermittent living; the use of ancient challenges as a vaccine against the deleterious effects of modern life – A hypothesis”

Praktische informatie over de workshops

Koude Workshop

✓ 150€ excl btw – 181,5€ incl btw

Hitte Workshop

✓ 150€ excl btw – 181,5€ incl btw

Breathe To Relax:

 60€ excl btw. / 72,60€ incl. btw

Ecstatic Breathwork:
✓ 55€ excl btw. / 66,55€ incl btw.

Persoonlijke Groei Journey:
✓ 450€ excl btw. / 544,50€  incl. btw

Koude Workshop

✓ 5uur

Hitte Workshop

✓ 5uur

Breathe To Relax:

✓ 2uur

Ecstatic Breathwork:
✓ 1u30

Persoonlijke Groei Journey:
✓ 5 momenten van telkens 2u30 + cursus om thuis verder te werken

Tijdens de koude workshop en de hitte workshop is er een lunch voorzien.

Koude Workshop

✓ De workshop gaat door op de  Kontichsesteenweg 44, 2630 Aartselaar. Er is voldoende parking voorzien.

Hitte Workshop

✓ De workshop gaat door op de  Kontichsesteenweg 44, 2630 Aartselaar. Er is voldoende parking voorzien.

Breathe To Relax:

✓ De workshop gaat door op de Groenendaallaan 103 in Merksem. Er is parking aan de overkant van onze praktijk.

Ecstatic Breathwork:
✓ De workshop gaat door op de Groenendaallaan 103 in Merksem. Er is parking aan de overkant van onze praktijk.

Persoonlijke Groei Journey:
✓ De training gaat door op de Groenendaallaan 103 in Merksem. Er is parking aan de overkant van onze praktijk.

 

Er kan ook altijd een aanvraag gedaan worden om een workshop te organiseren op een andere locatie. Zo doen we dit bijvoorbeeld vaak voor teambuildings.