Zoek op
Sluit dit zoekvak.
Thomas Vyncke

©️ Heylen Laura

Thomas Vyncke

In 2018 richtte ik samen met twee partners mijn eigen praktijk op – De Kinesisten.

Als inspirator, holistisch therapeut en coach begeleid ik mensen en bedrijven op het gebied van innerlijke rust en fysieke genezing.

Van nature heb ik een enorme levenslust. Mijn energie stroomt volop wanneer ik een verbinding voel met wat ik doe. Het vinden van mijn passie heeft geleid tot toewijding en meesterschap. 

Mijn motivatie en innerlijke drive zijn voortgekomen uit mijn eigen zoektocht naar optimale gezondheid. Toen ik op 21-jarige leeftijd te horen kreeg dat ik de ziekte van Crohn zou ontwikkelen en een leven vol chronische ziekte, medicatie en operaties tegemoet zou gaan, raakte dat me diep.

Ik besloot dat dit NIET mijn toekomst zou zijn. Het zette me aan het denken en bracht me op mijn pad. Zo ging ik zelf op zoek naar manieren om mijn gezondheid te optimaliseren en de ziekte uit mijn leven te bannen, van biohacking en intermittent fasting tot de kpni, breathwork en meditatie. En het is me gelukt, precies zoals ik altijd heb geloofd!

Vroeger leefde ik met klachten die ik destijds als normaal beschouwde. Denk aan regelmatige buikpijn, energiedips na het eten, diarree, een opgeblazen gevoel, slechte adem, lage rugpijn, een stroom van negatieve gedachten, schaamte, verdriet, enzovoort. Maar ik realiseerde me dat dit onterecht was. Gedreven door mijn passie voor het menselijk lichaam en mijn eigen klachten ben ik op zoek gegaan naar de oorsprong.

De lessen die ik heb geleerd, samen met alle kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleidingen, breng ik over in mijn keynotes, workshops en therapieën.

Opleiding

Master in gezondheidswetenschappen en revalidatiewetenschappen

Universiteit Antwerpen

Master in Klinische Psycho-Neuro-Immunologie

dr. Leo Pruimboom

Fasciale Manipulatie door Stecco

Padova Italy

Intermittent Living coach

dr. Leo Pruimboom

"Mijn doel is om mensen te inspireren. Zodat ze opnieuw geloven dat alles mogelijk is. Dit doe ik door hen tools aan te reiken. Het is mijn missie om mensen te leren hun eigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid en functioneren"

Podcasts beluisteren

De sleutel tot genezing ligt in jezelf – dr. Gianni Faelens

Je levensstijl als medicijn
By LifeMe – Len De Nys

Intermittent living
BioHackers 

Unfold your inner world
In The Zone

Een holistische aanpak
Passie Palaver

Het pad naar echte vooruitgang
De gouden coach

Ice Ice Baby
Barbells & Babbels

Ik ga steeds op zoek naar de essentie, de oorsprong. Kennis en kunde wil ik met zoveel mogelijk mensen delen. Het is dan ook mijn levensmissie om mensen te leren hoe ze zelf controle kunnen nemen over hun eigen gezondheid en opnieuw innerlijk rust ervaren.

Het symptoom is nooit de oorzaak.

Een mooie quote Van het kPNI instituut waar ik een bijkomende Masteropleiding volg sinds 2020. We kijken vooral naar oorzaken en de “WAAROM” vraag staat altijd centraal.  Dit alles wetenschappelijk onderbouwd zodat ik de mensen kan leren te begrijpen waarom ze doen wat ze doen. 

Het pad dat leidt naar gezondheid moet je eerst begrijpen vooraleer je het zal bewandelen.

Van jongs af aan was ik een heel actieve en nieuwsgierige jongen die altijd wou weten wat de reden of oorzaak was van wat er ook gebeurde. Groeipijnen zorgden ervoor dat ik op jonge leeftijd bij een kinesitherapeut terecht kwam. Plots wist ik in welke richting ik wou gaan, ik zou kinesist worden en alle mensen helpen met hun fysieke klachten. Ik stapte op de trein van mijn carrière en startte mijn opleiding kinesitherapie.

Kinesitherapeut

Jaren na mijn studies realiseerde ik me dat er nog te veel mensen waren die ik niet écht kon helpen. Pijn verlichten was geen uitdaging meer, maar de pijnen kwamen ook weer terug. Simpelweg omdat het symptoom behandeld wordt maar de oorzaak ervan slaagt men vaak over. 

Fasciatherapeut volgens Stecco©

Boordevol energie en wilskracht, stapte ik terug op de trein opweg naar de volgende halte. Ik startte aan een opleiding Fascia therapie (methodologie van Luigi Stecco.) Deze vorm van therapie zorgde ervoor dat ik complexere casussen kan oplossen waarmee ik mensen op lange termijn kan helpen. Maar helaas, nog steeds waren er te veel mensen die ik wel kon verbeteren, maar niet “genezen”. 

We stappen de trein terug op en gingen naar de volgende halte. Ik stapte uit bij kPNI en startte mijn opleiding klinische psycho neuro immunologie. Een hele mond vol dacht ik dan. Kortom “film geneeskunde”. We starten de zoektocht naar de echte oorzaak van klachten en spoelen een levensfilm terug. Het is een sterk groeiende wetenschap die via zachte, natuurlijke, maar wetenschappelijk onderbouwde interventies op zoek gaat naar de oorzaak van klachten of ziektes. We leren kijken naar de oorzaak en niet alleen naar het gevolg. Zo kan bijvoorbeeld een vergeten probleem uit het verleden (bijvoorbeeld een virale of bacteriële belasting, onopgeloste stress, een trauma) vaak de start zijn voor het ontstaan van klachten.

Intermittent Living Coach

Naast deze opleiding, behaalde ik mijn certificaat als Intermittent Living Coach. Het intermittent living concept is gedurende 10 jaar ontwikkeld met behulp van 2 basis-onderzoeken, ‘the study of the origin’ en ‘intermittent living’.  Het concept baseert zich op de wetenschap achter de werking van hormetische prikkels zoals bijvoorbeeld kortdurende extreme koude, therapeutische hypercapnia (CO2 therapie), medicinale hypoxie (lage O2 therapie), sauna, intermittent fasting en intermittent drinking. Daarnaast gebruiken we combinaties van plantenstoffen om de hormetische prikkels optimaler te laten werken.

De volgende halte van de trein blijft voorlopig nog onbekend 😉

In de verandering ligt de oplossing en de kleinste verandering maakt het grootste verschil ~ Dr. Leo Pruimboom

Hoe hebben anderen het al ervaren?

Lees hier enkele getuigenissen➭

Christina Gysen

CEO - FOunder
consciousness engineer
breathwork & trauma facilitator
wife of thomas

Thomas Vyncke

CEO - Inspirator
ademhaling en intermittent living
Holistisch therapeut
Coach voor innerlijke rust en fysieke genezing
husband of christina