Thomas Vyncke

Who is he?

Thomas Vyncke

Na meer dan 15 jaar van academische studies en praktijkervaring, met een Master in de gezondheids- en revalidatiewetenschappen & Klinische Psycho-Neuro-Immunologie heeft Thomas zich gespecialiseerd in verschillende domeinen, waaronder, Fasciale Manipulatie en Intermittent Living. Deze expertises hebben hem een diepgaand begrip gegeven van het menselijk functioneren.

The unfolding Podcast

Inspirator met een grenzeloze nieuwsgierigheid

Thomas is een gepassioneerde man, gedreven door een diep innerlijk verlangen om bewustzijn te vergroten en fysiek, mentaal en emotioneel welzijn te optimaliseren.

Gedreven door een grenzeloze nieuwsgierigheid, omarmt Thomas het avontuur en experimenteert hij met diverse tools voor persoonlijke groei. Zijn ontdekkingsreizen vormen de brandstof voor zijn eigen transformatie en zijn een bron van inspiratie voor anderen.

Met de missie om bewustzijn in de maatschappij te vergroten, deelt Thomas kennis en reikt hij tools aan waarmee iedereen aan de slag kan. Hij creëert transformerende ervaringen die mensen in staat stellen om hun volledige potentieel te realiseren.

Thomas brengt zijn passie, humor en plezier mee in alles wat hij doet. Zijn ware kracht komt tot uiting in de verbinding met anderen, wat hem aanzette tot het lanceren van zijn eigen podcast: “Unfolding Potential”.

“It’s all about me” is niet zomaar een slogan; het is een Way Of Living die hij ademt en belichaamt. Hij gebruikt deze krachtige uitdrukking bewust om mensen aan het denken te zetten en hen te laten inzien dat zijzelf de scheppers zijn van hun eigen realiteit.

Hij gelooft dat binnenin elk individu de macht schuilt om verandering te brengen in hun leven. Het is een oproep tot empowerment en zelfverantwoordelijkheid, waarbij Thomas anderen aanmoedigt om hun volledige potentieel te omarmen en de architect te worden van hun eigen levenspad.

Eens je jezelf volledig kan erkennen en omarmen, heb je de kracht om jezelf en daarmee je leven te transformeren. Dit principe vormt een essentiële pijler van Unfolding, en het drijft Thomas aan om anderen te inspireren om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te belichamen. Hij gelooft dat zelfacceptatie en zelfliefde de sleutels zijn tot ware transformatie, en hij zet zich vol passie in om anderen te begeleiden op hun reis naar zelfontdekking en groei.

Thomas Vyncke

Opleidingen

Master in gezondheidswetenschappen en revalidatiewetenschappen

Universiteit Antwerpen

Master in Klinische Psycho-Neuro-Immunologie

dr. Leo Pruimboom

Fasciale Manipulatie door Stecco

Padova Italy

Intermittent Living coach

dr. Leo Pruimboom

Waar het voor Thomas allemaal begonnen is

In 2018 richtte Thomas samen met twee partners zijn eigen praktijk op: “ De Kinesisten”.

Als inspirator, holistisch therapeut en coach begeleidt hij mensen en bedrijven op het gebied van innerlijke rust en fysieke genezing. Van nature heeft hij een enorme levenslust. Zijn energie stroomt volop wanneer hij een verbinding voelt met wat hij doet. Het vinden van zijn passie heeft geleid tot toewijding en meesterschap.

Zijn motivatie en innerlijke drive zijn voortgekomen uit zijn eigen zoektocht naar optimale gezondheid. Op 21-jarige leeftijd kreeg hij te horen dat hij de ziekte van Crohn zou ontwikkelen en een leven vol chronische ziekte, medicatie en operaties tegemoet zou gaan. Dit raakte hem diep en inspireerde hem om zijn eigen pad te bewandelen. Hij ging zelf op zoek naar manieren om zijn gezondheid te optimaliseren en de ziekte uit zijn leven te bannen, van biohacking en intermittent fasting tot de kpni, breathwork en meditatie. En het is hem gelukt, precies zoals hij altijd heeft geloofd!

Vroeger leefde hij met klachten die hij als normaal beschouwde. Denk aan regelmatige buikpijn, energiedips na het eten, diarree, een opgeblazen gevoel, slechte adem, lage rugpijn, een stroom van negatieve gedachten, schaamte, verdriet, enzovoort. Maar hij realiseerde zich dat dit onterecht was. Gedreven door zijn passie voor het menselijk lichaam en zijn eigen klachten ging hij op zoek naar de oorsprong.

De lessen die hij heeft geleerd, samen met alle kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn opleidingen, brengt hij over in zijn keynotes, workshops en therapieën.

Hij gaat steeds op zoek naar de essentie, de oorsprong. Kennis en kunde wil hij met zoveel mogelijk mensen delen. Het is dan ook zijn levensmissie om mensen te leren hoe ze zelf controle kunnen nemen over hun eigen gezondheid en opnieuw innerlijke rust ervaren.

Het symptoom is nooit de oorzaak.

Een mooie quote Van het kPNI instituut waar Thomas zijn bijkomende Masteropleiding volgde in de pyschoneurimmunologie. We kijken vooral naar oorzaken en de “WAAROM” vraag staat altijd centraal.  Dit alles wetenschappelijk onderbouwd zodat hij de mensen leert begrijpen waarom ze doen wat ze doen. 

Het pad dat leidt naar gezondheid moet je eerst begrijpen vooraleer je het zal bewandelen.

Van jongs af aan was hij een heel actieve en nieuwsgierige jongen die altijd wou weten wat de reden of oorzaak was van wat er ook gebeurde. Groeipijnen zorgden ervoor dat hij op jonge leeftijd bij een kinesitherapeut terecht kwam. Plots wist hij in welke richting hij wou gaan. Thomas zou kinesist worden en mensen helpen met hun fysieke klachten. Dit was de start van zijn carrière waar hij startte met zijn opleiding kinesitherapie.

Kinesitherapeut

Jaren na zijn studies realiseerde Thomas zich dat er nog te veel mensen waren die hij niet écht kon helpen. Pijn verlichten was geen uitdaging meer en de pijnen van zijn patiënten kwamen ook weer terug. Simpelweg omdat het symptoom behandeld werd, maar de oorzaak ervan werd vaak over het hoofd gezien.

Fasciatherapie volgens Stecco©

Boordevol energie en wilskracht startte hij aan de opleiding Fascia therapie (methodologie van Luigi Stecco.) Deze vorm van therapie zorgde ervoor dat hij complexere casussen kon oplossen waarmee hij mensen op lange termijn kon helpen. Maar helaas, nog steeds waren er te veel mensen die hij wel kon verbeteren, maar niet “genezen”.

Thomas startte in 2020 zijn opleiding klinische psycho neuro immunologie. Een hele mond vol, dacht hij dan. Kortom “film geneeskunde”. Hij begon aan de zoektocht naar de echte oorzaak van klachten en spoelden een levensfilm terug. Het is een sterk groeiende wetenschap die via zachte, natuurlijke, maar wetenschappelijk onderbouwde interventies op zoek gaat naar de oorzaak van klachten of ziektes. Hij leerde kijken naar de oorzaak en niet alleen naar het gevolg. Zo kan bijvoorbeeld een vergeten probleem uit het verleden (bijvoorbeeld een virale of bacteriële belasting, onopgeloste stress, een trauma) vaak de start zijn voor het ontstaan van klachten

Intermittent Living Coach

Thomas behaalde zijn certificaat als Intermittent Living Coach. Het concept van intermittent living is gedurende 10 jaar ontwikkeld met behulp van twee basis-onderzoeken: ’the study of the origin’ en ‘intermittent living’. Het concept baseert zich op de wetenschap achter de werking van hormetische prikkels, zoals bijvoorbeeld kortdurende extreme koude, therapeutische hypercapnie (CO2 therapie), medicinale hypoxie (lage O2 therapie), sauna, intermittent fasting en intermittent drinking. Daarnaast worden combinaties van plantenstoffen gebruikt om de hormetische prikkels optimaler te laten werken.

“In de verandering ligt de oplossing en de kleinste verandering maakt het grootste verschil.” – Dr. Leo Pruimboom

What others say:

Testimonials