When

Start: 18 sept

Time

19u30 tot 22u

Limited Spots

Max 7 pers

Place

Locatie in Aartselaar

Language

NL

personal growth

A deepening self-exploration:

Van een hoofd vol gedachten naar een hart vol vertrouwen.

Leef jij een leven in écht geluk of voel je vaak dat je iets mist, er meer valt uit te halen en je niet volledig naar waarde leeft? 

Voelt het leven zwaar aan omdat je lasten met je meedraagt uit je verleden; de manier waarop je bent opgegroeid en hoe je hebt geleerd naar de wereld te kijken? Heb je een overlevingsmechanisme ontwikkeld dat je belet om tot bloei te komen?

Wat als je eindelijk sommige beperkende patronen kan loslaten en kan groeien naar de persoon die je werkelijk wilt zijn? Stel je voor hoe bevrijdend het moet zijn om al deze overbodige ballast los te laten en in volledige alignment te leven. Enter this journey!

A promise for yourself:

Reserve your spot & plant seeds for a lifetime.

Reviews

Wat onze klanten teruggeven ➭

Your journey to a lighter life

Inhale Change, Exhale Transformation

Ecstatic breathwork is een krachtige en transformerende ademhalingsoefening die je meeneemt op een diepe innerlijke reis. Het is een ademhalings-methode die je helpt om op een fysiek niveau dieper in jezelf te graven, blokkades en spanningen los te laten, vastgelopen emoties in beweging te brengen en je bewustzijn te vergroten.

In elke module van ons persoonlijke groei traject passen we ecstatic breathwork toe, het is als het ware de rode draad om jouw persoonlijke ontwikkeling écht te integreren. 

Durf jezelf uit te dagen en groei op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden. Je staat ongetwijfeld versteld van de onvoorstelbare resultaten die dit met zich meebrengt!

Part 1: De werking van ons zenuwstelsel

Tijdens de eerste module van dit persoonlijke groei traject gaan we dieper in op de Nervus Vagus en de Polyvagaal theorie (de wetenschap van het gevoel van verbondenheid en veiligheid). We duiken in de functie van de nervus vagus en leren waarom het belangrijk is om deze zenuw te stimuleren. We verkennen de kenmerken van de drie staten van ons zenuwstelsel (veiligheid, vechten of vluchten, bevriezen). Door deze waardevolle kennis op te doen, krijg je een beter begrip van hoe je lichaam en geest reageren op stress en leer je hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan in jouw persoonlijke groeiproces.

Part 2: Gedachten leren (h)erkennen

Jij vormt je eigen realiteit via je gedachten. Elke actie komt voort uit een oorspronkelijke gedachten, ze spelen een cruciale rol in ons leven, vaak zonder dat we ons ervan bewust zijn. Gedurende de dag begeleiden ze ons en vormen ze onze ervaringen. Hier is het mooie: jij bent de creator van je gedachten, en wij laten zien hoe je je hier meer bewust van wordt.

Gedachten zijn geen toevallige gebeurtenissen; het zijn bewuste creaties met de kracht om je perceptie van de wereld te beïnvloeden. En het belangrijkste? Gedachten zijn vrij van oordeel; ze zijn gewoon ervaringen, niet inherent goed of slecht. Wat echt telt, is hoe je ervoor kiest om ermee om te gaan.

Negatieve gedachten lijken misschien ontmoedigend, maar ze wijzen je de weg naar wat je niet wilt, en ze kunnen je leiden naar een positievere richting. En onthoud: je hebt altijd de macht om je gedachten te veranderen.

Ben je klaar om de controle over je realiteit terug te nemen door je gedachten te sturen? Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en de transformerende reis verkennen die voor ons ligt!

Part 3: De kracht van emoties ~ "What doesn't heal, repeats"

Leer meer over emoties en de impact die ze hebben in jouw dagelijks leven. Alle emoties hebben een evolutionaire oorsprong en vervullen een functie in ons leven. Wanneer een emotie vastloopt of uit balans raakt, krijgen we daar last van. Het is essentieel om je emoties te ontgrendelen en te leren hoe je ze op een gezonde manier kunt beleven. Door hier mee aan de slag te gaan, voorkom je dat onopgeloste emoties steeds weer terugkeren in je leven. Ontdek de kracht van emoties en neem ze mee in jouw persoonlijke groeiproces. Begrijp hun betekenis, leer ze te omarmen en breng heling waar nodig.

 
Els De Wachter
Projectleider AZ Klina

Verrijkend – warm – dankbaar

Ik vond het persoonlijke groei traject ongelooflijk boeiend. Het meest waardevol vind ik dat je alles kan wat je maar wil, als je het zelf gelooft. Ik wil gewoon dankjewel zeggen aan jullie om jullie passie en hart te volgen en ons zo de kans te geven de weg terug te vinden naar ons eigen hart. Het is mooi om te zien hoe jullie dit samen doen, alleen dat al is inspirerend.

Part 4: Ademhaling als gaspedaal

Nadat je kennis hebt opgedaan over het zenuwstelsel, de nervus vagus, gedachten en emoties, is het tijd om bewust controle te nemen over je eigen staat van zijn door middel van de ademhaling. Leer hoe bepaalde ademhalingstechnieken werken en ervaar hoe je jezelf kunt sturen door o.a. de snelheid, diepte en locatie van je ademhaling aan te passen. Ontdek de transformerende kracht van de ademhaling en ervaar hoe het jouw ondersteunt in jouw persoonlijke groei proces. Neem zelf de controle over je fysieke, mentale en emotionele welzijn.  Ontdek de mogelijkheden en laat de ademhaling je leiden naar een dieper niveau van zelfbewustzijn en groei.

 

Part 5: Zelf-reflectie en schaduwwerk

Zelfreflectie is een krachtig hulpmiddel voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Het stelt ons in staat bewust te worden van onze eigen gedachten, emoties en gedragingen. Via zelfreflectie onderzoeken we hoe deze aspecten ons dagelijks leven beïnvloeden. Het is een uitdagend, maar noodzakelijk proces dat ons helpt te groeien en te evolueren als individu.

Door zelfreflectie krijgen we een dieper begrip van onze innerlijke wereld. We worden bewust van onze schaduwkanten en leren onze eigen valkuilen herkennen. Dit stelt ons in staat om deze aspecten te transformeren en om te zetten in kracht. Zelfreflectie geeft ons de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken en ons leven in de gewenste richting te sturen.

Neem de tijd om jezelf beter te begrijpen, om stil te staan bij je gedachten, gevoelens en gedragingen. Dit proces zal je helpen om te groeien, te evolueren en de beste versie van jezelf te worden.

Praktische informatie

Tijd

Tijd

19u30 tot 22u
Direction Arrows
Wanneer

Wanneer

18 sept - 2 okt - 16 okt - 30 okt - 6 nov
Direction Arrows
Investering

Investering

Je investeert €548 (Excl. btw) of 663€ (Incl. btw) in jezelf. ** Betaling in schijven & op factuur is mogelijk
Direction Arrows
Locatie

Locatie

2630 aartselaar Exacte adres wordt per mail bevestigd na inschrijving.
Gilles Heymans
Change Manager

Bewustwording – Passievol – Inspirerend

Het persoonlijke groei traject heeft me geleerd om situaties in een perspectief te plaatsen en zelf te kiezen hoe ik omga met bepaalde situaties. Ik doe al enkele jaren aan persoonlijke ontwikkeling dus heb reeds “gegraven” en aan zelfreflectie gedaan. De manier hoe jullie alles aanreiken & vertellen heeft er wel voor gezorgd dat ik weer extra handvaten heb om meer vanuit mijzelf te leven.

Voor wie

Je wilt het leven zelf terug in handen nemen
Je weet dat groei onlosmakelijk verbonden is met succes
Je voelt dat er meer uit het leven te halen is & streeft naar zelfverbetering
Je verlangt naar persoonlijke groei en ontwikkeling

Is het antwoord JA? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Door deel te nemen aan het persoonlijke groei traject bevorder je niet alleen je eigen persoonlijke ontwikkeling, maar maak je ook verbinding met andere mensen die dezelfde interesses hebben. Het is een bijzondere en krachtige ervaring in een veilige en ondersteunende omgeving.

Tijdens dit traject krijg je de tools, inzichten en begeleiding die je nodig hebt om stappen te zetten naar een leven waarin persoonlijke groei en zelfverbetering centraal staan. Je ontdekt hoe je het leven weer in eigen handen neemt en hoe groei onlosmakelijk verbonden is met succes.

Een reis vol uitdagingen, transformatie en empowerment.

personal growth

Connect with the present. Expand the future

Aan het einde van onze persoonlijke groei trajecten vragen we kort feedback aan de deelnemers. 1 van de vragen was om het traject in 3 woorden samen te vatten. Dit zijn enkele van de antwoorden:

Me – Change- Growth
✓ THIS IS UNFOLDING
Krachtig – Magisch – Intens
Emotioneel – Diepgaand – Inspirerend
Mindblowing – Hartverwarmend – Welkom
Inspirerend -Transformerend – Helend
✓ Bewustwording – Passie – Inspiratie

Ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling werken?

Persoonlijke ontwikkeling
Ecstatic Breathwork
Rayco Espantoso
CEO Las Manas

“Ecstatic Breathwork ontlaadt mentaal en fysiek en geeft zoveel energie”

Mijn eerste ervaring was letterlijk en figuurlijk adembenemend. Ik had helemaal niet verwacht dat het effect op mijn lichaam, zowel mentaal, fysiek als emotioneel zo groot zou zijn. Mentaal kreeg ik een verlichting en emotioneel stelde ik me kwetsbaar op. Het was voor mij belangrijk dat dit in een veilige omgeving gebeurde. De ervaring was fantastisch, uniek! Dat je zo’n kick kan krijgen door enkel te ademen, is voor mij een hele openbaring. Het heeft me enorm verlicht. Ik voel dat er spanning van mijn schouders gevallen is. Lichamelijk geeft het een AMAZING gevoel. Je voelt werkelijk de energie, alsof alles om je heen aan het trillen is, een gevoel waar je niet snel mee in aanraking komt. Het échte gevoel is heel moeilijk om te zetten is in woorden, je moet het zelf ervaren om te weten wat het is. Ik raad iedereen aan om de ervaring in te duiken. “

Hoe persoonlijke doelen stellen?

Doelen stellen in het leven is enorm belangrijk en krachtig om vooruit te gaan. Wij raden aan om via een specifieke methode heldere en concrete doelen te stellen om jouw persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen. Om persoonlijke doelen effectief te stellen, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Kijk na of je persoonlijke doelen voldoen aan de volgende 5 voorwaarden:

 1. Positief geformuleerd
 2. Specifiek
 3. Binnen eigen controle
 4. Ecologisch (dit wil zeggen dat je doel goed dient te zijn voor jezelf en de ander)
 5. Zintuigelijk beschreven (zien, horen, voelen, enz.)
 

Vermijd in je doelstelling de woorden “meer & beter”.
Voorbeeld van een persoonlijk doel: “connectie maken met mijn humoristische kant”

Limited goals create limited lives. So stretch yourself as far as you want in setting your goals. You need to decide what you want, because that’s the only way you can expect to get it. ~ Tony Robbins

Is persoonlijke ontwikkeling een continu proces?

Persoonlijke ontwikkeling is een continu proces omdat het leven constant in verandering is. Hoe mooi en stabiel je huidige situatie ook lijkt, morgen kunnen er onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden die je pad veranderen. Het is essentieel om flexibel te zijn en je aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Daarnaast vergt persoonlijke ontwikkeling tijd en inspanning. Het is een voortdurende reis van leren, groeien en evolueren. Wees geduldig met jezelf en geef jezelf de tijd om je doelen te bereiken. Elk stapje vooruit is een succes om trots op te zijn. Actie is de sleutel tot het verwezenlijken van je dromen. Blijf investeren in je persoonlijke groei, want het is maatwerk dat jouw leven verrijkt en transformeert.

Boeken over persoonlijke groei

Breng zelf al verandering teweeg in je persoonlijke groei en ontwikkeling door boeken te lezen.  Hier geven we graag 10 voorbeelden van boeken over persoonlijke ontwikkeling:

 1. “The 7 habits of highly effective people” door stephen r. Covey
 2. “mindset: the new psychology of success” door carol s. Dweck
 3. “atomic habits: an easy & proven way to build good habits & break bad ones” door james clear
 4. “becoming: a guided journal for discovering your voice” door michelle obama
 5. “the power of now: a guide to spiritual enlightenment” door eckhart tolle
 6. “man’s search for meaning” door viktor e. Frankl
 7. “the four agreements: a practical guide to personal freedom” door don miguel ruiz
 8. “daring greatly: how the courage to be vulnerable transforms the way we live, love, parent, and lead” door brené brown
 9. “the subtle art of not giving a f*ck: a counterintuitive approach to living a good life” door mark manson
 10. “think and grow rich” door napoleon hill

Podcasts over persoonlijke ontwikkeling

Hier zijn enkele interessante podcasts over persoonlijke ontwikkeling:

 1. The UNFOLDING podcast
 2. “The Tony Robbins Podcast” – Tony Robbins
 3. “The School of Greatness” – Lewis Howes
 4. “The Life Coach School Podcast” – Brooke Castillo
 5. “The Tim Ferriss Show” – Tim Ferriss
 6. “The Minimalists Podcast” – Joshua Fields Millburn and Ryan Nicodemus
 7. “The Lavendaire Lifestyle” – Aileen Xu
 8. “The Brendon Show” – Brendon Burchard
 9. “Happier with Gretchen Rubin” – Gretchen Rubin
 10. “The Life Coach School” – Brooke Castillo
 11. “Optimal Living Daily” – Justin Malik
 

Wil je graag podcasts beluisteren waar Thomas reeds in gesproken heeft? Neem dan hier een kijkje

Leer omgaan met negatieve emoties

Negatieve gedachten en emoties zijn een natuurlijk onderdeel van het leven. Het is wél belangrijk om gezonde manieren te vinden om ermee om te gaan. Het aanleren van stressmanagementtechnieken, zoals ademhalingsoefeningen, meditatie of lichaamsbeweging, kan helpen om stress te verminderen en veerkracht op te bouwen.

Een andere krachtige stap is om aan de slag te gaan met vergeving, zowel voor anderen als voor jezelf. Vergeving bevrijdt je van negatieve ervaringen en wrok, en creëert ruimte voor groei, herstel van relaties en innerlijke vrede.

Het accepteren van negatieve gevoelens en gedachten, in plaats van ze te onderdrukken, helpt paradoxalerwijs bij het loslaten ervan.

Deze acceptatie opent de deur naar een lichter leven. Streven naar balans in je leven, waarin je aandacht besteedt aan verschillende aspecten, draagt ook bij aan jouw persoonlijke.ontwikkeling

Sociale vaardigheden ontwikkelen

Het ontwikkelen van sociale vaardigheden en effectieve communicatie is van onschatbare waarde voor  persoonlijke groei. Het stelt ons in staat om op een authentieke en respectvolle manier te communiceren, waardoor we diepere relaties opbouwen en conflictsituaties effectiever aanpakken. Het is een proces dat vraagt om bewustzijn, oefening en geduld.

Door je communicatieve vaardigheden te verbeteren, zowel verbaal als non-verbaal, verrijken we onze sociale interacties en hebben we een positieve invloed op de mensen om ons heen. Het omvat het duidelijk en respectvol uiten van onze gedachten, gevoelens en behoeften, wat leidt tot betere samenwerking en minder misverstanden.

Leer je eigen gedrag en taal beter kennen, begrijp sociale dynamieken, toon empathie, ontwikkel assertiviteit en bouw zo vertrouwen op. 

Investeer in jezelf en ontdek hoe het ontwikkelen van zowel sociale als communicatieve vaardigheden jouw persoonlijke groei bevordert. Door bewuste keuzes te maken in je interacties en je communicatie te verbeteren, merk je al snel dat je niet alleen een betere verbinding met anderen opbouwt, maar ook een diepere verbinding met jezelf. Dit zal je helpen om succesvolle relaties te creëren en je persoonlijke groei te stimuleren

Een andere krachtige stap is om aan de slag te gaan met vergeving, zowel voor anderen als voor jezelf. Vergeving bevrijdt je van negatieve ervaringen en wrok, en creëert ruimte voor groei, herstel van relaties en innerlijke vrede.

Het accepteren van negatieve gevoelens en gedachten, in plaats van ze te onderdrukken, helpt paradoxalerwijs bij het loslaten ervan.

Deze acceptatie opent de deur naar een lichter leven. Streven naar balans in je leven, waarin je aandacht besteedt aan verschillende aspecten, draagt ook bij aan jouw persoonlijke groei.

Bouw aan een gezonde levensstijl voor optimaal welzijn

Een gezonde levensstijl opbouwen lijkt soms een enorme uitdaging, maar het draait eigenlijk om zelfzorg. Zo goed als elke vorm van groei in het leven vraagt een stuk om persoonlijke ontwikkeling. Neem zelf de regie over je fysieke gezondheid en mentale welzijn, zorg voor voldoende slaap, regelmatige lichaamsbeweging en uitgebalanceerde voeding.

Omarm verandering en bouw stap voor stap aan een gezonde levensstijl die je energie geeft, je immuunsysteem versterkt en je algehele welzijn bevordert.

Weet je niet goed waar te beginnen? Neem dan eens een kijkje tussen onze workshops, waar we sterk op dit onderwerp werken.

Ontdek hoe Ecstatic Breathwork jou kan helpen om beter te presteren als ondernemer en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.