Thomas Vyncke

Thomas Vyncke

©️ Heylen Laura

Hi, mijn naam is Thomas Vyncke

Gepassioneerd door gezondheid!

In 2018  heb ik samen met 2 vennoten een eigen praktijk opgericht – De Kinesisten. 
Fysiotherapeut, fasciatherapeut van opleiding, intermittent living coach en klinische psycho-neuro-immunologie in opleiding 

Ooit was ik zelf voortkabbelend met een “ça va” gevoel (regelmatig buikpijn, energie dips na een maaltijd, diarree, opgezwollen gevoel, slechte adem, lage rugpijn,…). Het leek even of dit allemaal klachten waren die nu eenmaal bij het leven hoorde. ONTERECHT. Gebeten door passie voor het lichaam ging ik op zoek naar de oorsprong van mijn eigen klachten. De lessen die ik hier leerde, neem ik mee mijn therapieën

In mijn therapiesessies ga ik steeds op zoek naar de essentie. Mijn kennis en kunde wil ik met zoveel mogelijk mensen delen. Het is mijn levensmissie om mensen te leren controle te nemen over hun gezondheid en bovendien mentale rust te krijgen.

Het symptoom is nooit de oorzaak.

Een mooie quote Van het kPNI instituut waar ik een bijkomende Masteropleiding volg sinds 2020. We kijken vooral naar oorzaken en de “WAAROM” vraag staat altijd centraal.  Dit alles wetenschappelijk onderbouwd zodat ik de mensen kan leren te begrijpen waarom ze doen wat ze doen. 

Het pad dat leidt naar gezondheid moet je eerst begrijpen vooraleer je het zal bewandelen.

Meer over Thomas Vyncke

Van jongs af aan was ik een heel actieve en nieuwsgierige jongen die altijd wou weten wat de reden of oorzaak was van wat er ook gebeurde. Groeipijnen zorgden ervoor dat ik op jonge leeftijd bij een kinesitherapeut terecht kwam. Plots wist ik in welke richting ik wou gaan, ik zou kinesist worden en alle mensen helpen met hun fysieke klachten. Ik stapte op de trein van mijn carrière en startte mijn opleiding kinesitherapie.

Kinesitherapeut

Jaren na mijn studies realiseerde ik me dat er nog te veel mensen waren die ik niet écht kon helpen. Pijn verlichten was geen uitdaging meer, maar de pijnen kwamen ook weer terug. Simpelweg omdat het symptoom behandeld wordt maar de oorzaak ervan slaagt men vaak over. 

Fasciatherapeut volgens Stecco©

Boordevol energie en wilskracht, stapte ik terug op de trein opweg naar de volgende halte. Ik startte aan een opleiding Fascia therapie (methodologie van Luigi Stecco.) Deze vorm van therapie zorgde ervoor dat ik complexere casussen kan oplossen waarmee ik mensen op lange termijn kan helpen. Maar helaas, nog steeds waren er te veel mensen die ik wel kon verbeteren, maar niet “genezen”. 

We stappen de trein terug op en gingen naar de volgende halte. Ik stapte uit bij kPNI en startte mijn opleiding klinische psycho neuro immunologie. Een hele mond vol dacht ik dan. Kortom “film geneeskunde”. We starten de zoektocht naar de echte oorzaak van klachten en spoelen een levensfilm terug. Het is een sterk groeiende wetenschap die via zachte, natuurlijke, maar wetenschappelijk onderbouwde interventies op zoek gaat naar de oorzaak van klachten of ziektes. We leren kijken naar de oorzaak en niet alleen naar het gevolg. Zo kan bijvoorbeeld een vergeten probleem uit het verleden (bijvoorbeeld een virale of bacteriële belasting, onopgeloste stress, een trauma) vaak de start zijn voor het ontstaan van klachten.

Intermittent Living Coach

Naast deze opleiding, behaalde ik mijn certificaat als Intermittent Living Coach. Het intermittent living concept is gedurende 10 jaar ontwikkeld met behulp van 2 basis-onderzoeken, ‘the study of the origin’ en ‘intermittent living’.  Het concept baseert zich op de wetenschap achter de werking van hormetische prikkels zoals bijvoorbeeld kortdurende extreme koude, therapeutische hypercapnia (CO2 therapie), medicinale hypoxie (lage O2 therapie), sauna, intermittent fasting en intermittent drinking. Daarnaast gebruiken we combinaties van plantenstoffen om de hormetische prikkels optimaler te laten werken.

De volgende halte van de trein blijft voorlopig nog onbekend 😉

In de verandering ligt de oplossing en de kleinste verandering maakt het grootste verschil ~ Dr. Leo Pruimboom

AAN DE SLAG GAAN MET JE GEZONDHEID

Zet de eerste stap richting een krachtige geestelijke en fysieke gezondheid. Integreer bekende evolutionaire prikkels en bescherm je lichaam en brein tegen de schadelijke effecten van het moderne leven.

Mensen die al een traject volgden bij Thomas Vyncke