Moonbird adem- en slaapcoach

Kalmeer en ontstress in no-time

+ 0 %

Betere slaapkwaliteit

0 min

Verminder stress in 10 min.

0 min

Verminder angst in 5 min.

Moonbird Review

Moonbird is een ondersteunende ademtool bij stress, angst en slaapproblemen. Het toestel is gemaakt uit een zacht siliconen materiaal en zet uit en krimpt in waardoor je intuïtief mee kan ademen.

Wist je trouwens dat Moonbird een Belgische onderneming is van Michael en Stefanie Broes en dat het toestel ook effectief in België wordt gemaakt? Geen Chinees toestelletje dus (en dat hebben we zelf gezien op hun kantoor😉)!

Moonbird ervaring

Wat te verwachten van Moonbird:

Cacaoboon

Hi, wij zijn Thomas & Christina!

Wanneer je via deze link besteld, krijgen wij een kleine bijdrage & krijg jij 10€ korting met de code UNFOLDING, een win-win! Bedankt voor je ondersteuning ♥️

Moonbird ademtoestellen

Moonbird kopen?
Krijg 10€ korting op Moonbird met de couponcode: UNFOLDING

Moonbird

Moonbird
Soft White

€179

-€10 | Code: UNFOLDING

Moonbird

Moonbird
Sky Blue

€179

-€10 | Code: UNFOLDING

Moonbird

Moonbird
Blue Green

€179

-€10 | Code: UNFOLDING

Moonbird

Moonbird
Black Grey

€179

-€10 | Code: UNFOLDING

Onze persoonlijke ervaringen met moonbird

Wij stonden in het begin sceptisch ten opzichte van het toestel, maar je kan pas een eerlijk antwoord geven als je het getest hebt. Zo hebben we Moonbird getest voor enkele weken.

Moonbird heeft in de eerste plaats een prachtig design, zachte textuur en ligt erg aangenaam in je hand. 

Het toestel zet uit en krimpt in zodat je intuïtief mee kan ademen op het tempo dat je zelf instelt via de app of kiest uit één van de programma’s dat het aanbiedt.

Naast de verschillende programma’s kan je ook de effecten op je lichaam volgen.

Hét grootste voordeel voor mij is dat je het toestel ook ZONDER app kan gebruiken. Waarom? Simpel; ik gebruik mijn Moonbird zelf in mijn bed net voor ik ga slapen, een moment dat mijn gsm ver weg ligt van mijn slaapkamer… 

Ik stel mijn eigen ademritme in de app in en stel het in als mijn favoriet programma, dat programma wordt dan aan mijn Moonbird gelinkt. 

Voor ik in slaap val leg ik hem weer opzij en klaar. Geen gedoe om nog met een blauw scherm/ gsm bezig te zijn! 

Ik ben heel blij met m’n Moonbird omdat ik op deze manier intuïtief mee kan ademen zonder zelf te tellen. 

Het helpt mij persoonlijk om helemaal uit m’n hoofd te gaan door me volledig focussen op de beweging van het apparaat. Tactiele informatie geeft rust! 

Op welke niveau's biedt Moonbird voordelen?

Wij waren in de eerste plaats wat anti adem hulpmiddelen omdat je de adem altijd op zak hebt en het belangrijk is om je bewust te worden van het belang ervan. 

Echter, geloven wij wel zeer sterk dat een hulpbron zoals Moonbird een helpende hand kan zijn om dat bewustzijn te vergroten

Wanneer we te kampen hebben met (werk)stress, ziekte, relatiezorgen of financiële problemen, gaan we vaak snel en hoog ademen waardoor onze hartslag naar boven gaat, een disbalans in de zuurstofniveaus ontstaat, de longfunctie negatief beïnvloed wordt en ga zo maar door… 

Op zo’n momenten is het aanpassen van ons adempatroon vaak niet het eerste waar we aan denken. Als je op deze momenten  Moonbird op zak hebt, schept dit bewustzijn rond het feit dat je de adem kan inzetten, en kan je er naar toe grijpen zodat je jouw systeem opnieuw tot rust kan brengen.

Mentale gezondheid en slaap

Goede ademhaling

Ontdek de kracht van ademwerk tijdens een workshop

Je ademhaling stuurt je lichaam. Bewust ademen geeft je controle over je gezondheid en stress, en zorgt voor meer balans en mentale kracht.

Ruim 1,6 miljoen werkende mensen ervaren burn-outklachten. Als jij stress of fysieke klachten ervaart zoals vermoeidheid, hoofdpijn of angst, ben je niet alleen. Vaak wordt de adem over het hoofd gezien als oplossing, terwijl een verstoord adempatroon veel invloed heeft op je welzijn.

Het goede nieuws: je hebt meer controle dan je denkt. Verander je ademhaling, verander je leven.

Je hebt de ultieme tool voor een gebalanceerde fysieke, emotionele en mentale gezondheid immers altijd op zak.

7 signalen om deel te nemen:

Hoe werkt de Moonbird?

Je kiest via de app uit de standaard ademhalingsoefeningen of stelt zelf je eigen ritme in. Wanneer je je eigen ritme instelt kan je zelf een tijd kleven op: inademing, vasthouden, uitademing en opnieuw om vast te houden. 

In de app kies je uit de standaard oefeningen op basis van waar jij op dat moment juist behoefte aan hebt: 

  • een adempauze (5 sec in, 5 sec uit)
  • in slaap dommelen (4 sec in, 6 sec uit)
  • box breathing (4 sec in, 4 sec vast, 4 sec uit, 4 sec vast)
  • ademhalingsoefening om angst te verminderen (3,5 sec in en 4,5 sec uit)
 

Nadat je je oefening hebt gekozen, leg je jouw duim op de sensor en start de Moonbird met de gekozen ademsessie. 

De Moonbird begint zijn tactiele bewegingen en wordt breder bij elke inademing en slankt terug in bij elke uitademing. Een zeer fijn gevoel in de hand om helemaal in jezelf te zakken. 

Na je ademsessie kan je in de app data van je hartcoherentie, hartslag en HRV bekijken.

Moonbird Review App

Don't forget to keep breathing!

Wat meet Moonbird?

Moonbird bevat een PPG-sensor (fotoplethysmogram) die data over je hartslag verzamelt. 

Je hebt toegang tot de mobiele app waarin je data kan bekijken en real-time biofeedback krijgt over je hartslag, hartritme, hartslagvariabiliteit en coherentieniveau.

Moonbird review

Hoe vaak ga je Moonbird gebruiken?

Je kan Moonbird s ochtends, s avonds of gewoon doorheen de dag gebruiken. Door het handige formaat kan je hem meenemen en eenvoudig inzetten waar en wanneer je maar wilt… 

Tijdens het wachten in de rij bij de supermarkt, tijdens het reizen, wanneer je niet goed in slaap kan komen of gewoonweg thuis op de bank…

Ik zelf heb hem naast mijn bed liggen en gebruik hem elke avond voor ik ga slapen. Het is de gemakkelijkste manier om jezelf in slaap te ademen. 

Doordat de Moonbird beweegt, hoef je zelf niet te tellen en kan je je letterlijk laten meenemen in de flow.

De Moonbird Adem- en slaapcoach is klein en gemakkelijk om mee te nemen. Zo kan je hem in je handtas stoppen en wanneer je het nodig hebt, vastnemen. 

Voel je stress na of voor een meeting, sta je ongeduldig in de file, wil je tijdens de dag verschillende adempauzes inlassen of gewoonweg beter in slaapvallen? Dan zijn dit uitstekende situaties om beroep te doen op Moonbird.

Is het gebruik van Moonbird Wetenschappelijk onderbouwd?

Zoals je wellicht weet door op deze website terecht te komen, zijn wij enorm veel bezig met ademhaling en al de voordelen. 

Er is al heel wat wetenschappelijk onderzoek gevoerd naar de invloed van onze ademhaling op ons lichaam.

Het bewust tot rust brengen van de ademhaling heeft talloze wetenschappelijk onderbouwde voordelen voor lichaam en geest. Het helpt om stress te verminderen door de activiteit van het sympathische zenuwstelsel te verminderen, wat verantwoordelijk is voor de “vecht-of-vlucht”-reactie. Hierdoor worden stresshormonen zoals cortisol verminderd, waardoor je je meer ontspannen voelt en toestemming krijgt om rust te ervaren. Daarnaast zorgt een diepe, bewuste ademhaling voor een betere oxygenatie van de weefsels, wat vermoeidheid vermindert.

Een rustige ademhaling verbetert focus en concentratie en kalmeert gedachten.

Rustgevende ademhalingstechnieken verhogen de activiteit van het parasympathische zenuwstelsel, dat geassocieerd wordt met ontspanning. Dit verbetert je slaapkwaliteit en helpt tegen slapeloosheid.

Diepe ademhalingsoefeningen verlagen je bloeddruk, wat zeer voordelig is voor mensen met hypertensie en het risico op hart- en vaatziekten vermindert.

Meer weten over de helende effecten van ademhaling? Koop dan zeker het boek “Ademhaling: de grote genezer van Patrick McKeown. Klik hier voor de rechtstreekse link naar bol.com

Video afspelen over Breathwork Masterclass

Breathwork Masterclass

Met de online masterclass leer je op je eigen tempo de principes van relaxerend ademwerk aan en pas je ze via praktijkoefeningen meteen toe. Leer hoe je je eigen ‘staat van zijn’ beheerst en hoe je productiever kunt zijn d.m.v. een betere ademhaling.

Moonbird review

Wat doet een Moonbird?

Moonbird is een fantastisch hulpmiddel dat fysieke begeleiding biedt die je intuïtief kan volgen. Kortom een tactiele adembegeleiding.

De Moonbird zelf zet uit en krimpt in je hand en biedt je een langzaam tempo aan waarop je je ademritme afstelt. Je ademt in terwijl het toestel uitzet en ademt uit wanneer het toestel krimpt in je hand.

Hierdoor hier je zelf niet meer na te denken of je ademhalingen te tellen, je hoeft enkel mee te ademen. Zo kan je volledig in je gevoel duiken.

Moonbird heeft een app waarmee je tussen verschillende ademhalingsoefeningen kan kiezen of je persoonlijke ademritme zelf kan instellen.

Moonbird review
Moonbird ervaring
Moonbird

Lees hier lovende getuigenissen➭

Moonbird review