kPNI THERAPEUT

klinische psycho-neuro-immunologie of ook wel filmgeneeskunde

We kijken naar hoe het lichaam in zijn geheel functioneert

klinische psycho-neuro-immunologie of ook wel “filmgeneeskunde” genoemd. We kijken als kpni therapeut naar het lichaam in zijn geheel en bestuderen hoe het komt dat we ziek worden of niet meer herstellen. We onderzoeken zowel de psyche als ons immuunsysteem, hersenen en hormonen. KPNI is een omgezette wetenschap in dagelijkse praktische toepassingen binnen de gezondheidszorg. 

kpni therapeut

Basiswaarden pni therapie

Locatie: In de praktijk (Merksem) of online
Duur: Sessies van 50 min.

Een kpni therapeut zoekt tijdens de therapie naar mechanische, biochemische en sociale factoren die de mogelijke oorzaak zijn van lichamelijke klachten. Vaak zit hier het symptoom van een dieperliggend probleem. De oorzaken van de ziekte of aandoening pakken we preventief en curatief aan. De aangeboden coaching of therapie is gebaseerd op een holistische benadering. Klanten gaan in coaching omdat ze hun flexibiliteit en fitheid zowel fysiek als mentaal willen herstellen en/of optimaliseren.  Daarnaast nemen ze op die manier zelf weer de regie over hun eigen gezondheid.

De coaching is gebaseerd op o.a. de principes en het protocol van dr. Leo Pruimboom, de grondlegger van de klinische psycho-neuro-immunologie. Volgens KPNI is gezondheid de mentale, lichamelijke en sociale capaciteit om aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Zoals Leo Pruimboom zegt, het symptoom is nooit het echte probleem!

kpni reviews & ervaringen

Mogelijke vraagstukken waarin je jezelf herkent

Welke onderwerpen komen aan bod bij pni therapie?

1

Intermittent Living

2

Emoties

3

Ademhaling en slaap

4

Eetgewoontes en vasten

kPNI THERAPEUT
5

Neurologie en psychologie

6

Fysieke en mentale prestaties

7

Endocrinologie

8

Immunologie

Psycho-Neuro-Immunologie therapie

Wat kan ik voor jou betekenen?

Wanneer zijn we als mens gezond? Voor mij is dat wanneer het lichaam in staat is om flexibel op omgevingsveranderingen te reageren. Binnen de KPNI is gezondheid dan ook: de mentale, lichamelijke en sociale capaciteit om aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

De erkende wetenschap is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten omtrent voeding, immunologie, endocrinologie, neurologie en psychologie. 

Kpni therapeuten bekijken de mens in zijn geheel, en niet in hokjes. Er is bestudeerd hoe het lichaam als geheel functioneert en samenwerkt en hoe het kan dat iemand klachten krijgt of ziek wordt.  KPNI therapie is een oplossingsgerichte, integrale geneeskundige aanpak. Door verschillende inzichten te combineren, vallen de puzzelstukken rondom klachtenbeelden in elkaar en weten we wat er dient te gebeuren om het lichaam weer gezond en flexibel te krijgen. 

Als KPNI therapeut beschik ik over vaardigheden voor diagnose, behandelingsstrategie en interventies om het lichaam opnieuw te laten functioneren zoals het is bedoeld waardoor klachten verminderen of verdwijnen. En, niet onbelangrijk, hoe je die balans dan ook behoudt en verdere klachten voorkomt.

Onze Intermittent Living workshops zijn gebaseerd op de kPNI wetenschap

Intermittent Living is de wetenschappelijke referentie voor een krachtige geestelijke en fysieke gezondheid. Integreer bekende evolutionaire prikkels en bescherm je lichaam en brein tegen de schadelijke effecten van het moderne leven. Elke workshop start met Deep Learning zodat je de nodige kennis krijgt om het thuis verder te zetten. 

Onze workshops zijn  toegankelijk voor iedereen die WILT. Zowel voor de sportieveling die zijn grenzen wil verleggen, als voor de niet sportieveling die wat kilo’s wil of moet verliezen en wil afstappen van zijn ongezonde gewoontes.