Koude workshop

Unfold your human capacity & unlock the potential of your mind, body & soul.

Hoe hebben anderen de koude training al ervaren?

Deelnemers aan het woord:

Video afspelen over Koude Workshop

We leven in een onhoudbaar tempo. “Druk’ is het nieuwe normaal. We worstelen om tot rust te komen, onze gedachten even op “stop” te zetten en voelen de behoefte aan een evenwichtig leven.

Geef jezelf over aan de nieuwheid, de ervaring en de ruimte voor groei in jezelf. Aan de andere kant wacht de wijsheid van uitbreiding, evolutie en verandering. 

Daag je uit om jezelf fysiek en mentaal te stretchen via koude training. Blootstelling aan koude dwingt het lichaam om de microscopische herstelsystemen op te starten waardoor de kans op ziekte afneemt en we jaren langer leven. 

ben jij iemand die:

Imagine a world where you have the power to boost your immune system, reduce stress and anxiety, and increase your focus and energy levels - all with one simple practice.

koude workshop

Leer tijdens de koude workshop hoe je de theorie omzet in de praktijk en er zelf mee aan de slag kan gaan. We beginnen met een brede basis aan theorie en gaan steeds een stapje verder.

We dompelen je in 5 uur tijd volledig onder in het intermittent cold concept. We brengen kennis & ervaring over zodat je niet alleen de theorie leert maar ook voelt wat het met jou doet.

Kennis brengt rust. Is er geen kennis? Dan is er vaak ook geen rust. 

 

We combineren intermittent living prikkels die je fysiek en mentaal weerbaar maken:

Door deze verschillende stressprikkels te combineren, biedt de koude workshop een krachtige ervaring voor deelnemers die op zoek zijn naar groei en verbetering van hun fysieke en mentale welzijn.

Wat te verwachten?

Tijdens de koude workshop ga je in een inspirerende omgeving, ervaringsgericht leren!

Wanneer

Experiences 2024

✓ zaterdag 3 februari
✓ zondag 10 maart 
✓ zaterdag 13 april

Prijs

€ 157,21 (Excl. btw)
= 199€ (Incl. btw)

koud water
koud bad
koud water
koud water
koud bad
koude workshop

Inschrijven

Praktische informatie

Van 09u tot 14u

Er wordt een hoofdgerecht met vis of een vegetarische maaltijd voorzien

De workshop gaat door op de  Kontichsesteenweg 44, 2630 Aartselaar. Er is voldoende parking voorzien.

Koude Therapie

Experience vitality and mental clarity that you never knew existed.

Doelstellingen koude training

We zetten koude in om opnieuw te verbinden met ons lichaam en het van meer energie te voorzien, om de hartpomp te verbeteren, de longfunctie te beïnvloeden en zo vrijwel direct meer energie te verkrijgen!

Koude training helpt om het immuunsysteem te versterken en ontstekingen te verminderen, waardoor het risico op ziekten wordt verminderd. Het helpt bij het verminderen van stress, angst en depressie, en het bevorderen van een betere slaapkwaliteit.

Kortom, een koude training heeft veel voordelen voor ons lichaam en onze geest en is een waardevol onderdeel van een gezonde levensstijl.

Koude training als behandeling voor medische problemen

Koude wordt al eeuwen aangeprezen als een soort wondermiddel. Voorstanders gebruiken het als een behandeling bij medische problemen, waaronder depressie, angst, slapeloosheid en gewrichtsontsteking. Het is voor vele een onderdeel van een gezonde levensstijl. We gebruiken een koude training om de algemene gezondheid, welzijn en levensduur te verbeteren,…

Resultaten van koude training

Vraag en antwoord over koude training

Onze koude training is een ervaringsgerichte leerervaring waarbij verschillende methoden van koude blootstelling en ademhalingstechnieken worden toegepast om de fysieke en mentale weerbaarheid te versterken.

De koude training is toegankelijk voor mensen van alle niveaus, leeftijden, … Het is echter belangrijk om eventuele gezondheidsproblemen of medische aandoeningen te vermelden bij je inschrijving, zodat we  hier rekening mee kunnen houden.

Nee, ervaring is niet vereist om deel te nemen aan de koude training. De workshop is toegankelijk voor mensen van alle ervaringsniveaus, inclusief beginners. Tijdens de workshop geven we de nodige instructies en begeleiding, zodat je veilig kunt deelnemen. Of je nu nieuw bent in deze praktijken of al enige ervaring hebt, de workshop is ontworpen om iedereen de mogelijkheid te bieden om te leren en kennis te maken met de voordelen van Intermittent living.

Wit vet is het vet dat we opslaan als we meer calorieën eten dan verbranden. Dit vet willen we het liefst kwijt raken. Daartegenover heb je bruin vet of beter beige vet. Dit is het vet dat wordt geactiveerd bij kou en zorgt dat we warm blijven. Koud douchen of een ijsbad nemen stimuleert de aanmaak van bruin vet en door deze boost aan je stofwisseling verbrand je meer calorieën in rust.
 

Het stimuleert onder andere de productie van witte bloedcellen, activeert bruin vetweefsel, verbetert de doorbloeding en verhoogt de zuurstofopname in het lichaam.

Nee, maar het heeft een soortgelijke benadering. De training die wij geven is gebaseerd op Intermittent Living. Het concept van dr. Leo Pruimboom waarin we breder gaan. De wim hof methode heeft een iets andere benadering. 

De Wim Hof Methode en het Intermittent Living Cold Concept zijn beide benaderingen die gebruikmaken van koude blootstelling voor gezondheidsvoordelen, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee:

 1. Wim Hof Methode: De Wim Hof Methode, ontwikkeld door Wim Hof (ook wel bekend als “The Iceman”), omvat ademhalingstechnieken, koude blootstelling en mindsettechnieken. Het richt zich op het beïnvloeden van het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem door middel van specifieke ademhalingsoefeningen en blootstelling aan kou. Het doel is om de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, stress te verminderen en controle te krijgen over het lichaam.

 2. Intermittent Living Cold Concept: Het Intermittent Living Cold Concept is een breder concept dat koude blootstelling combineert met andere gezondheidsstimuli, zoals intermittent fasting, intermittent drinking, ademhalingstechnieken, brain training en beweging. Het is gericht op het creëren van een geoptimaliseerde levensstijl waarbij verschillende prikkels worden gecombineerd om de fysieke en mentale veerkracht te versterken, het immuunsysteem te verbeteren en de algehele gezondheid te bevorderen.

Hoewel beide benaderingen koude blootstelling benutten, focust de Wim Hof Methode zich meer op ademhalingen mindset, terwijl het Intermittent Living Cold concept een bredere benadering is.

Wil jij beginnen met koud douchen? Van te voren is het goed om je in te lezen hoe je precies moet beginnen met koud afdouchen of een ijsbad nemen. Neem deze tips ter harte:

 1. Let op je ademhaling. Adem in en uit. Zo diep, lang en bewust als je kan. Controle brengt rust, ademhaling zorgt voor die controle. Je vertelt op die manier aan  je zenuwstelsel dat alles oké is en het niet in overlevingsmodus hoeft te gaan. 
 2. Volg het tempo dat voor jou haalbaar is. Wil je meteen met koud douchen starten maar lukt het je niet om volledig onder de koude kraan te staan? Begin dan met je voeten, enkels, handen en polsen en ga zo steeds verder. 
 3. Laat de temperatuur langzaam dalen. Start met een warme douche en ga van een verdraagbare temperatuur naar een licht onaangename temperatuur. We werken naar een temperatuur onder de 16 graden. Je hoeft die warme kraan dus niet van in het begin volledig naar het ijskoude water te draaien.  
 4. Kies voor een rustige opbouw. Start bijvoorbeeld met een koude douche van 30 seconden. De volgende keer ga je voor 1 minuut, 2 minuten, 3 minuten en zo bouw je verder.
 5. Next step? laat je begeleiden in een ijsbad tijdens onze koude training!
 

Ik ben benieuwd naar hoe voldaan het wel niet voor jou voelt als je koud bent gaan douchen of een ijsbad hebt genomen!

De effecten zijn gelijkaardig. Het verschil ligt hem in de intensiteit voor je lichaam. Wanneer je in een koude bad stapt, is het contactoppervlak tussen je lichaam en het koude water veel groter dan bij een koude douche.

Daarom is het aangeraden om te starten met een koude douche. Eens je hier mee overweg kan, is een ijsbad de volgende stap. Zo daag je je lichaam nog meer uit en haal je de meeste voordelen uit de koude therapie.

Wil je graag meer info over de voordelen van een koude douche? Lees dan zeker dit artikel.

Wanneer je erg veel last hebt van koude handen of koude voeten hebben we de volgende adviezen:

 • Doe slippers aan terwijl je in het koude water loopt, dit scheelt een stuk voor koude voeten
 • Wisselbaden. Stop je handen of voeten regelmatig 1 minuut in een bak met ijswater, en nadien in een bak met warmer water. Schud je handen daarna actief uit, op een gegeven moment voel je dat het bloed gaat stromen en je handen of voeten warmer worden.
 • Zorg ook voor voldoende lichaamsbeweging, omdat dit de bloedcirculatie verbetert en de algehele warmteproductie van het lichaam verhoogt.
 • Bouwen je tolerantie voor koude op. Het helpt om de symptomen van koude handen en voeten te verminderen. Begin met kortere periodes van blootstelling aan kou en verleng deze geleidelijk naarmate je lichaam eraan gewend raakt.

 

 

Meer weten over koude therapie en de effecten ervan op ons lichaam en geest?

Je kent de basis al en wilt enkel ijsbaden?

Versterk je mentale en fysieke gezondheid, verlaag stress, geef inzichten over jezelf, en zet je als mens helemaal terug in je potentiele kracht. Kom maandelijks in ons ijsbad zitten en boost je immuunsysteem.