Intermittent living

Stimulatie van kortstondige stressprikkels

Wanneer is het de laatste keer dat jij écht honger of dorst hebt gehad? Koelkast open en eten maar… want er is steeds eten of drinken voorradig.

We draaien aan het knopje van onze verwarming of airco en zorgen voor de gewenste temperatuur. Warmte en/of koude komt nog zelden voor aangezien we dit altijd zelf regelen.

Toch een beetje ziekjes of kleine symptomen van een verkoudheid? Dan gebruiken we meteen medicatie en ga zo maar door.

We hebben de omgeving rond ons steeds meer naar onze hand gezet waardoor we van alle gemakken zijn voorzien.

Leven in comfort maakt ons ziek. Comfort is fijn, maar ronduit slecht voor ons lichaam en brein.

intermittent living

Sterkere geestelijke & fysieke gezondheid

Wanneer je aan dit concept denkt, denk je maar aan kortstondige prikkels zoals koude, hitte, dorst, honger, intensieve beweging, cognitieve uitdagingen onder tijdsdruk of zuurstofprikkels.

Vaak en lang in jouw comfortzone vertoeven maakt je heel simpel gezegd zwak, dom en ziek. het dagelijkse comfort zorgt voor een evolutie van homo sapien naar homo fragilis.

Door intermitterend te leven en het toe te passen in ons dagelijkse leven, handelen we zowel preventief als protectief en curatief. Het helpt te voorkomen dat je ziek wordt en geneest je bij ziekte.

Het concept brengt ons terug een stap dichter naar de homo sapien. Het brengt ons terug in contact met kortstondige oerprikkels zoals koude, CO2, honger, dorst en zoveel meer.

Waarom wordt het intermittent living genoemd?

Omdat de stressprikkels die we toepassen steeds van korte duur zijn. Ervaar je dezelfde stressprikkels te lang of elke dag op dezelfde manier? Dan is het geen prikkel meer en verliest het zijn effect.

Ik hoor je al denken “Stress wil je toch vermijden, dat is toch niet gezond”? Echter gaat het hier over acute stress en geen chronische stress. De stressfactoren die wij toepassen zijn hormetische prikkels die onze gezondheid altijd al hebben beschermd.

Het meest bekende voorbeeld binnen deze methode is ongetwijfeld intermittent fasting, waarbij je periodiek gaat vasten. 

Wil je gezonder, sterker, krachtiger, intelligenter, gemotiveerder, flexibeler en energieker worden? Kortom, meer mens? Intermittent living is the way to go!

Alles is gebaseerd op harde wetenschappelijke evidentie en onderzoek van Dr. Leo Pruimboom.

Intermittent Living zelf leren & ervaren?

Intermittent Cold - Koude Workshop

Ontdek de kracht van koude en stap uit je comfortzone! Ga terug naar de basis van het menselijk bestaan en leer hoe je jouw volledige potentieel benut. In slechts 5 uur tijd dompelen we je volledig onder in het koude concept, met als start een inspirerende keynote en diepgaande uitleg over Intermittent Living. Hier leer je hoe je koude in je dagelijks leven toepast en waarom het zo effectief is, vooral in combinatie met andere intermittent living interventies.

Na het theoretische gedeelte is het tijd voor actie! Tijdens een wandeling ga je aan de slag met hypoxie ademhaling en leer je verschillende sitting breaks aan. Tot slot duik je met de groep het ijsbad in, wat niet alleen verfrissend is, maar ook talrijke voordelen heeft!

intermittent living

Hoe hebben anderen ons ervaren?

Lees hier lovende getuigenissen➭

Intermittent Heat - Hitte Workshop

Wil jij jezelf naar een hoger niveau tillen en je lichaam sterker maken dan ooit tevoren? Dan is deze hitte en verzuringstraining iets voor jou.

Door te werken met extreme temperaturen, activeer je je lichaam op een manier die je nog nooit hebt ervaren. 

Laat je verrassen door de kracht van intermitterende hitte! Ontdek hoe deze levensstijlinterventie jou kan helpen om ongeacht de omstandigheden je beste zelf te zijn.

intermittent living

Wat te verwachten van deze training:

Ben je op zoek naar een makkelijk toepasbare levensstijlinterventie die weinig tijd kost? Schrijf je dan nu in!

Podcasts beluisteren

Ice Ice Baby
Barbells & Babbels

Intermittent living
BioHackers 

Unfold your inner world
In The Zone

Een holistische aanpak
Passie Palaver

Ademwerk

Stel je voor dat je dag in dag uit worstelt met angst, stress, zorgen en onzekerheid. Het lijkt wel alsof je gevangen zit in je eigen hoofd en niet meer weet hoe je nu uit die vicieuze cirkel stapt. Je hebt van alles geprobeerd, maar niets lijkt echt te werken. Je voelt je moedeloos en uitgeput.

Wat als ik je vertel dat er een eenvoudige biohack bestaat die je helpt om je angst en stress te verminderen, beter te slapen, je immuniteit te ondersteunen en zelfs je atletische prestaties te verbeteren? Deze biohack is al eeuwenoud en wordt toch nog te vaak over het hoofd gekeken. 

Via bewuste ademhalingstechnieken bevrijd je jezelf van de spanningen in je dagelijks leven. Maak opnieuw verbinding met je adem en transformeer jouw leven op een positieve manier. 

Je krijgt meer focus, neemt betere beslissingen en versterkt zelfs je leiderschapskwaliteiten. Het beste van alles is dat dit allemaal en altijd binnen handbereik is. Het enige wat je moet doen, is leren hoe.

intermittent living
+ 0

Mensen maakten kennis met intermittent living

0 /5

Gemiddelde tevredenheidsscore

0 %

Preventief, protectief en curatief

Intermittent living coach

Ben jij klaar om te investeren in jezelf en je gezondheid? Bij ons ben je aan het juiste adres!

Onze 1 op 1 sessies bieden de ideale gelegenheid om samen te werken aan een betere gezondheid en meer succes te bereiken in het leven. We bepalen jouw persoonlijke doelen en wensen, of het nu gaat om het verbeteren van je sportprestaties, het optimaliseren van je gezondheid of het verhogen van je cognitieve vaardigheden.

Tijdens de sessies begeleiden we je bij het integreren van intermittent living in je dagelijkse routine, zodat je optimaal profiteert van de voordelen. Samen zorgen we ervoor dat jij je volledige potentieel bereikt en je doelen overstijgt!

Ademhaling workshop

Podcast met Pieter Loridon

We starten met de belangrijkste vraag “WAAROM” Waarom ontstaat pijn en hoe lossen we DE OORZAAK op. We kijken niet enkel naar de huidige problematiek maar gaan preventief te werk!

Become the most flexible & strong person you know, just by going back to your origin

Intermittent Living is het resultaat van het innovatieve onderzoek van dr. Leo Pruimboom. Alle interventies die tijdens de workshops toegepast worden, zijn sterk wetenschappelijk onderbouwd en uitvoerig getest.

Lees het artikel gepubliceerd in Science Direct:

“The use of ancient challenges as a vaccine against the deleterious effects of modern life – A hypothesis”

De wetenschap achter intermittent living