Intermittent living

De stimulatie van kortstondige stressprikkels en hun helende kracht

Wanneer is het de laatste keer dat jij écht honger of dorst hebt gehad? Koelkast open en eten maar… want er is steeds eten of drinken voorradig.

We draaien aan het knopje van onze verwarming of airco en zorgen voor de gewenste temperatuur. Warmte en/of koude komt nog zelden voor aangezien we dit altijd zelf regelen.

Toch een beetje ziekjes of kleine symptomen van een verkoudheid? Dan gebruiken we meteen medicatie en ga zo maar door.

Wij zijn onze oeroude wijsheid verloren door een omgeving te creëren waarin we van alle gemakken voorzien zijn.

Leven in comfort maakt ons ziek. Comfort is fijn, maar ronduit slecht voor ons lichaam en brein.

intermittent living

Sterkere geestelijke & fysieke gezondheid

Wanneer je aan het intermittent living concept denkt, denk je aan kortstondige prikkels zoals koude, hitte, dorst, honger, intensieve beweging, cognitieve uitdagingen onder tijdsdruk of zuurstofprikkels.

De schadelijke effecten van onze huidige levensstijl met veel zitten, een hoogcalorisch voedingspatroon en de constante blootstelling aan emotionele stress en giftige stoffen vormen een grote uitdaging voor onze gezondheid. Het concept van dr. Leo Pruimboom biedt wetenschappelijk onderbouwde en praktische adviezen om de sluimerende gevaren die inherent zijn aan onze moderne maatschappij aan te pakken, of je nu specifieke gezondheidsproblemen hebt of in goede gezondheid verkeert. Het is relevant voor iedereen. We handelen zowel preventief als protectief en curatief. Het helpt te voorkomen dat je ziek wordt en geneest je bij ziekte.

Het concept brengt ons terug een stap dichter naar de homo sapien. Het brengt ons terug in contact met kortstondige oerprikkels zoals koude, CO2, honger, dorst en zoveel meer.

Vaak en lang in jouw comfortzone vertoeven maakt je heel simpel gezegd zwak, dom en ziek. het dagelijkse comfort zorgt voor een evolutie van homo sapien naar homo fragilis.

Intermittent Living zelf leren & ervaren?

Intermittent Cold

Ontdek de kracht van koude en stap uit je comfortzone! Ga terug naar de basis van het menselijk bestaan en leer hoe je jouw volledige potentieel benut. In slechts 5 uur tijd dompelen we je volledig onder in het koude concept, met als start een inspirerende keynote en diepgaande uitleg over het Intermittent Living concept. Hier leer je hoe je koude in je dagelijks leven toepast en waarom het zo effectief is, vooral in combinatie met andere interventies.

Na het theoretische gedeelte is het tijd voor actie! Tijdens een wandeling ga je aan de slag met hypoxie ademhaling en leer je verschillende sitting breaks aan. Tot slot duik je met de groep het ijsbad in, wat niet alleen verfrissend is, maar ook talrijke voordelen heeft!

intermittent living

Hoe hebben anderen ons ervaren?

Lees hier lovende getuigenissen➭

Intermittent Heat

Wil jij jezelf naar een hoger niveau tillen en je lichaam sterker maken dan ooit tevoren? Dan is deze hitte en verzuringstraining iets voor jou.

Door te werken met extreme temperaturen, activeer je je lichaam op een manier die je nog nooit hebt ervaren. 

Laat je verrassen door de kracht van intermitterende hitte! Ontdek hoe deze levensstijlinterventie jou kan helpen om ongeacht de omstandigheden je beste zelf te zijn.

intermittent living

Wat te verwachten van deze training:

Ben je op zoek naar een makkelijk toepasbare levensstijlinterventie die weinig tijd kost? Schrijf je dan nu in!

Podcasts beluisteren

Ice Ice Baby
Barbells & Babbels

Intermittent living
BioHackers 

Unfold your inner world
In The Zone

Een holistische aanpak
Passie Palaver

Ademwerk

Stel je voor dat je dag in dag uit worstelt met angst, stress, zorgen en onzekerheid. Het lijkt wel alsof je gevangen zit in je eigen hoofd en niet meer weet hoe je nu uit die vicieuze cirkel stapt. Je hebt van alles geprobeerd, maar niets lijkt echt te werken. Je voelt je moedeloos en uitgeput.

Wat als ik je vertel dat er een eenvoudige biohack bestaat die je helpt om je angst en stress te verminderen, beter te slapen, je immuniteit te ondersteunen en zelfs je atletische prestaties te verbeteren? Deze biohack is al eeuwenoud en wordt toch nog te vaak over het hoofd gekeken. 

Via bewuste ademhalingstechnieken bevrijd je jezelf van de spanningen in je dagelijks leven. Maak opnieuw verbinding met je adem en transformeer jouw leven op een positieve manier. 

Je krijgt meer focus, neemt betere beslissingen en versterkt zelfs je leiderschapskwaliteiten. Het beste van alles is dat dit allemaal en altijd binnen handbereik is. Het enige wat je moet doen, is leren hoe.

intermittent living
+ 0

Mensen maakten kennis met intermittent living

0 /5

Gemiddelde tevredenheidsscore

0 %

Preventief, protectief en curatief

Intermittent living coach

Ben jij klaar om te investeren in jezelf en je gezondheid? Bij ons ben je aan het juiste adres!

Onze 1 op 1 sessies bieden de ideale gelegenheid om samen te werken aan een betere gezondheid en meer succes te bereiken in het leven. We bepalen jouw persoonlijke doelen en wensen, of het nu gaat om het verbeteren van je sportprestaties, het optimaliseren van je gezondheid of het verhogen van je cognitieve vaardigheden.

Tijdens de sessies begeleiden we je bij het integreren van intermittent living in je dagelijkse routine, zodat je optimaal profiteert van de voordelen. Samen zorgen we ervoor dat jij je volledige potentieel bereikt en je doelen overstijgt!

Ademhaling workshop

Waarom wordt het intermittent living genoemd?

Omdat de stressprikkels die we toepassen steeds van korte duur zijn. Ervaar je dezelfde stressprikkels te lang of elke dag op dezelfde manier? Dan is het geen prikkel meer en verliest het zijn effect.

Ik hoor je al denken “Stress wil je toch vermijden, dat is toch niet gezond”? Echter gaat het hier over acute stress en geen chronische stress. De stressfactoren die wij toepassen zijn hormetische prikkels die onze gezondheid altijd al hebben beschermd.

Het meest bekende voorbeeld binnen deze methode is ongetwijfeld intermittent fasting, waarbij je periodiek gaat vasten. 

Wil je gezonder, sterker, krachtiger, intelligenter, gemotiveerder, flexibeler en energieker worden? Kortom, meer mens? Intermittent living is the way to go!

Alles is gebaseerd op harde wetenschappelijke evidentie en onderzoek van Dr. Leo Pruimboom.

intermittent cold
winnen dankzij intermittent living
intermittent cold
winnen dankzij intermittent living
oeroude wijsheid
oeroude wijsheid

Vraag en antwoord

Intermittent Living is een concept dat gebaseerd is op het herontdekken van oeroude wijsheid en het toepassen van intermitterende prikkels in ons dagelijks leven. Het omvat onder andere interventies zoals Intermittent Fasting, Intermittent Drinking, Intermittent Heat en Intermittent Cold, Intermittent Hypercapnia & Intermittent Hypoxia

Intermittent Fasting is een interventie waarbij je periodiek vast. Dit betekent dat je afwisselende periodes van vasten en eten hebt. Het helpt je spijsverteringssysteem rust te geven en activeert regelsystemen in je lichaam die de gezondheid bevorderen.

Lees het volledige artikel over Intermittent Fasting via deze link

Intermittent Cognitive Pressure houdt in dat je cognitieve uitdagingen onder tijdsdruk ervaart. Dit stimuleert je geest en verbetert je mentale scherpte, denkvermogen, geheugen en creativiteit.

Dit concept omvat het blootstellen van jezelf aan koude prikkels, zoals koude douches en het onderdompelen in ijsbaden. Dit heeft talrijke voordelen voor zowel de geestelijke als fysieke gezondheid, waaronder het activeren van het immuunsysteem, verbeterde doorbloeding en een betere focus en alertheid. 

Wil je hier graag meer over weten? Neem dan zeker een kijkje op de pagina rond onze Koude workshop waar we je zowel Deep Learning geven over dit concept als de ervaring van al de prikkels zelf.

Het verwijst naar het bewust ervaren van perioden van dorst en het toepassen van bepaalde drinkmomenten in je dagelijks leven. Het concept van intermittent drinking houdt in dat je niet constant drinkt, maar dat je jezelf blootstelt aan periodes waarin je dorst ervaart en vervolgens op een gecontroleerde manier hydrateert. Dit is een vorm van intermitterende prikkel die ons herinnert aan de oeroude wijsheid van ons menselijk bestaan. Door intermittent drinking toe te passen, activeer je bepaalde regelsystemen in je lichaam die de gezondheid bevorderen en je bewust maken van je drinkmomenten.

Lees er meer over via ons artikel over Intermittent Drinking

Intermittent Sleep, ook wel bekend als intermitterend slapen, is een concept waarbij je je slaappatronen op een cyclische en flexibele manier aanpast. In plaats van een traditionele, ononderbroken slaap van 7-8 uur per nacht, wissel je periodes van slaap af. Zo sta je bijvoorbeeld af en toe eens op om 3u in de nacht. 

Het idee achter intermittent sleep is gebaseerd op het idee dat onze slaappatronen natuurlijkerwijs flexibel waren in het verleden. Veel traditionele samenlevingen hadden geen strikt gedefinieerde slaapuren, maar pasten hun slaappatronen aan op basis van verschillende factoren, zoals daglicht, activiteiten en rusttijden.

Door intermittent sleep toe te passen, profiteren we van de verschillende slaapstadia en natuurlijke cycli van ons lichaam. Het leidt tot verbeterde slaapkwaliteit, verhoogde alertheid en energieniveaus gedurende de dag, evenals een verbeterd vermogen om snel in slaap te vallen en uitgerust wakker te worden.

Intermittent Living is het resultaat van het innovatieve onderzoek van dr. Leo Pruimboom. Alle interventies die tijdens de workshops toegepast worden, zijn sterk wetenschappelijk onderbouwd en uitvoerig getest.

Lees het artikel gepubliceerd in Science Direct:

“The use of ancient challenges as a vaccine against the deleterious effects of modern life – A hypothesis”

Intermittent Living pas je toe door intermitterende prikkels zoals vasten, dorst , warmte, koude, … op te nemen in je dagelijkse routine. 

Intermittent living heeft enorm veel positieve effecten op onze gezondheid. Door intermitterende prikkels zoals intermittent fasting, intermittent drinking, intermittent hypercapnia, intermitten hypoxia &  intermittent movement toe te passen, versterken we ons immuunsysteem, verbeteren we onze stofwisseling, vergroten we onze mentale scherpte, verhogen we ons energieniveau en reguleren we ons lichaamsgewicht.

Bovendien helpt intermittent living bij het verlagen van ontstekingen, het verbeteren van de bloedsuikerregulatie en het bevorderen van een betere focus en concentratie.

 

Podcast met Pieter Loridon

We starten met de belangrijkste vraag “WAAROM” Waarom ontstaat pijn en hoe lossen we DE OORZAAK op. We kijken niet enkel naar de huidige problematiek maar gaan preventief te werk!

Become the most flexible & strong person you know, just by going back to your origin