Corporate Wellbeing

we empower individuals to awaken their inner will to feel good

Samenwerking met bedrijven

We give your teams the tools to live a Happy & Healthy live

Steeds meer bedrijven worden zich bewust van het belang van gezonde werknemers die vol energie en inzet naar het werk komen.

In een wereld waarin pandemieën, stress, burn-out & bore-out het bedrijfsleven domineren, wordt wellbeing net als fysieke, mentale en emotionele gezondheid des te belangrijker. Daarom zetten bedrijven sinds kort meer en meer in op een “great place to work” waarbij gezonde en energieke werknemers de sleutel tot succes vormen.

Wij zetten in op de volgende pijlers

Onderstaande pijlers worden gekoppeld aan het energieniveau van mensen en geven weer hoe goed iemand zich voelt op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Wanneer één of meerdere pijlers uit balans zijn, zetten we in op levensstijlinterventies. Hiermee kan het individu aan de slag gaan om zich beter en energieker te voelen.

Deze zes pijlers worden in kaart gebracht door middel van de lifestyle test en dieper geëvalueerd met behulp van de verschillende innovatieve testen.

Beweging

Voldoende bewegen geeft bescherming tegen chronische aandoeningen zoals, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, dementie en zelfs bepaalde kankers. Je moet niet sporten om te bewegen.

Microbioom

Het grootste deel van je microbiota bevindt zich in de darmen. Het darmmicrobioom is bepalend voor je fysiek en mentaal welzijn!

Stress

Langdurige stress is ongezond en werkt negatief in op ons mentaal, fysiek en emotioneel welzijn. Wanneer je continu onder spanning staat, kan noch je lichaam noch je geest voldoende herstellen.

Intoxicatie

Wanneer je te veel in contact komt met toxische stoffen uit je omgeving en/of leefstijl heeft je lichaam wat hulp nodig om de volle filtercapaciteit te behouden en intoxicatie te voorkomen.

Slaap

Slaaptekort beïnvloedt al je gezondheidsaspecten. Een goede slaap is daarom misschien wel de belangrijkste hoeksteen voor een energetisch en gelukkig leven.

Bloedsuiker

Corporate Wellbeing

employee wellness program

De wil en de kracht van een individu om te investeren in de eigen wellbeing; een samenvattend begrip dat focust op mentale, fysieke en emotionele gezondheid, op het hebben van positieve energie, en op je goed in je vel voelen. 

Een traject bij ons ziet er als volgt uit:

Corporate Wellbeing Coach

Fysical & mental health in the workplace

Met ons team van gepassioneerde experts ondersteunen we bedrijven via een gezonde levensstijl, in de uitdagingen van vandaag (zoals het aantrekken en behouden van talent, performantie verbetering, ziekteverzuim, … ) met rechtstreekse impact op uw organisatiedoelstellingen.

Offerte aanvragen

Wil je graag meer informatie of een specifieke offerte aanvragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren door het formulier hiernaast in te vullen. Wij antwoorden binnen de 2 dagen! 

Van return on investment naar value on investment

Welzijn en performance gaan hand in hand

Willbeing vs Wellbeing

De wil en de kracht van een individu om te investeren in de eigen wellbeing; een samenvattend begrip dat focust op mentale, fysieke en emotionele gezondheid, op het hebben van positieve energie, en op je goed in je vel voelen.

Wij werken met jou samen om bestaande, vaak afzonderlijke initiatieven samen te brengen tot een duurzame basis. Dit geldt zowel voor bedrijven die hun eerste stappen zetten op het gebied van bedrijfswelzijn als voor bedrijven die de volgende stap willen zetten.

de uitdaging van vandaag

De gezondheid van werknemers is een van de grootste uitdagingen voor moderne organisaties , zelfs vóór de COVID-19-crisis. Dat is één van de bevindingen van de Benefits Trends Survey van HR-consultant Willis Towers Watson. 

Er heerst een verhoging van:

stress op het werk

Stressniveaus bereiken recordhoogten: 18% in heel Europa en tot 37% in Vlaanderen.

Langdurig ziekteverzuim

De percentages lopen op tot 6% van de werktijd en 41% van de afwezigen is langer dan een jaar ziek.

Obesitas

Al meer dan de helft van alle Europeanen heeft overgewicht. Obesitascijfers naderen de kwartgrens.

Oorlog om talent

Anno 2020 is het vermogen om talent aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden crucialer dan ooit tevoren.

Op dezelfde moment heerst er een verlaging van:

Betrokkenheid

28% is niet betrokken of geëngageerd. Bovendien is 54% van alle werknemers gedemotiveerd.

Retentie

In 2019 was 51% van de mensen van plan om tegen het einde van het jaar van baan te veranderen: personeelsverloop is een kritiek en duur probleem waarmee veel bedrijven vandaag de dag worden geconfronteerd.

Op maat van de bedrijfsdoelstellingen

Fitte medewerkers zijn het kloppend hart van je bedrijf.

Welzijn is een troef, een game changer en dé manier om te winnen. Zorg voor corporate wellbeing en maak een culturele verschuiving op weg naar succes.

Koppel een welzijnsprogramma aan je duurzame doelen en initiatieven en creëer zo een positief effect.

Gezondheid -> welzijn -> bedrijfsprestaties