Cold Experience

Unfold your strength & unlock the potential of your mind, body & soul.

"Een aanrader voor wie geest en lichaam weer met elkaar in verbinding wil brengen"

Video afspelen

Reserve your spot & plant seeds for a lifetime.

Time to (re)connect

Ontsnap aan het hectische tempo van het moderne leven. Ontdek de kracht van groei en vernieuwing binnenin jezelf. Verleg je grenzen met koude training, stimuleer je herstelsystemen, en omarm een gezonder, gebalanceerder leven.

Ben jij iemand die:

What others say about our

Cold Experience

Praktische informatie

Tijd

Tijd

Ontvangst 8u40 & afsluit 14h00. Inclusief lunch
Direction Arrows
Investering

Investering

€ 164,46 (Excl. btw) of 199€ (Incl. btw)
Direction Arrows
Locatie

Locatie

Kontichsesteenweg 44, 2630 aartselaar
koud water
koud bad
koud water
koud water
koud bad

Don’t survive, thrive.

Tijdens deze experience zetten we de theorie om in de praktijk. Je leert niet alleen hoe je koude als leermeester kan gebruiken maar je ervaart het ook. Kennis kan je vergeten, een gevoel blijft je eeuwig bij. 

Laat je tijdens deze dag onderdompelen in ons concept & ga naar huis met kennis & een nieuwe ervaring. Een krachtige ervaring voor ondernemende mensen die op zoek zijn naar groei en verbetering van hun fysieke en mentale welzijn.

 

Physically and mentally resilient:

Wat kan je verwachten?

Cooling the Mind, Elevating the Self

Degene die zichzelf begrijpt, zijn eigen Zijn verkent, de drager van zijn gedachten, ideeën en attitudes, krijgt ook inzicht in zijn eigen toekomst; want onze psychologie vormt ons lot.

Cold therapy for a better you

Harness the cold for a personal (r)evolution

Herontdek je energie met koude als leermeester. Deze krachtige interventie mobiliseert energie, verhoogt fysieke vitaliteit en versterkt mentale veerkracht. Ontdooi van de hectiek van het drukke leven en omarm de ruimte voor ongekende groei. Een snelle en doeltreffende benadering om je ondernemerschap te versterken.  Zelfinzicht, de kern van stressvermindering, brengt gerichte energie voor je doelen. Verbind diep met je innerlijke kracht.

Koude Workshop

Q&A about cold exposure

Onze koude training is een ervaringsgerichte leerervaring waarbij verschillende methoden van koude blootstelling en ademhalingstechnieken worden toegepast om de fysieke en mentale weerbaarheid te versterken.

De koude training is toegankelijk voor mensen van alle niveaus, leeftijden, … Het is echter belangrijk om eventuele gezondheidsproblemen of medische aandoeningen te vermelden bij je inschrijving, zodat we  hier rekening mee kunnen houden.

Nee, ervaring is niet vereist om deel te nemen aan de koude training. De workshop is toegankelijk voor mensen van alle ervaringsniveaus, inclusief beginners. Tijdens de workshop geven we de nodige instructies en begeleiding, zodat je veilig kunt deelnemen. Of je nu nieuw bent in deze praktijken of al enige ervaring hebt, de workshop is ontworpen om iedereen de mogelijkheid te bieden om te leren en kennis te maken met de voordelen van Intermittent living.

Wit vet is het vet dat we opslaan als we meer calorieën eten dan verbranden. Dit vet willen we het liefst kwijt raken. Daartegenover heb je bruin vet of beter beige vet. Dit is het vet dat wordt geactiveerd bij kou en zorgt dat we warm blijven. Koud douchen of een ijsbad nemen stimuleert de aanmaak van bruin vet en door deze boost aan je stofwisseling verbrand je meer calorieën in rust.
 

Het stimuleert onder andere de productie van witte bloedcellen, activeert bruin vetweefsel, verbetert de doorbloeding en verhoogt de zuurstofopname in het lichaam.

Nee, maar het heeft een soortgelijke benadering. De training die wij geven is gebaseerd op Intermittent Living. Het concept van dr. Leo Pruimboom waarin we breder gaan. De wim hof methode heeft een iets andere benadering. 

De Wim Hof Methode en het Intermittent Living Cold Concept zijn beide benaderingen die gebruikmaken van koude blootstelling voor gezondheidsvoordelen, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee:

 1. Wim Hof Methode: De Wim Hof Methode, ontwikkeld door Wim Hof (ook wel bekend als “The Iceman”), omvat ademhalingstechnieken, koude blootstelling en mindsettechnieken. Het richt zich op het beïnvloeden van het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem door middel van specifieke ademhalingsoefeningen en blootstelling aan kou. Het doel is om de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, stress te verminderen en controle te krijgen over het lichaam.

 2. Intermittent Living Cold Concept: Het Intermittent Living Cold Concept is een breder concept dat koude blootstelling combineert met andere gezondheidsstimuli, zoals intermittent fasting, intermittent drinking, ademhalingstechnieken, brain training en beweging. Het is gericht op het creëren van een geoptimaliseerde levensstijl waarbij verschillende prikkels worden gecombineerd om de fysieke en mentale veerkracht te versterken, het immuunsysteem te verbeteren en de algehele gezondheid te bevorderen.

Hoewel beide benaderingen koude blootstelling benutten, focust de Wim Hof Methode zich meer op ademhalingen mindset, terwijl het Intermittent Living Cold concept een bredere benadering is.

Wil jij beginnen met koud douchen? Van te voren is het goed om je in te lezen hoe je precies moet beginnen met koud afdouchen of een ijsbad nemen. Neem deze tips ter harte:

 1. Let op je ademhaling. Adem in en uit. Zo diep, lang en bewust als je kan. Controle brengt rust, ademhaling zorgt voor die controle. Je vertelt op die manier aan  je zenuwstelsel dat alles oké is en het niet in overlevingsmodus hoeft te gaan. 
 2. Volg het tempo dat voor jou haalbaar is. Wil je meteen met koud douchen starten maar lukt het je niet om volledig onder de koude kraan te staan? Begin dan met je voeten, enkels, handen en polsen en ga zo steeds verder. 
 3. Laat de temperatuur langzaam dalen. Start met een warme douche en ga van een verdraagbare temperatuur naar een licht onaangename temperatuur. We werken naar een temperatuur onder de 16 graden. Je hoeft die warme kraan dus niet van in het begin volledig naar het ijskoude water te draaien.  
 4. Kies voor een rustige opbouw. Start bijvoorbeeld met een koude douche van 30 seconden. De volgende keer ga je voor 1 minuut, 2 minuten, 3 minuten en zo bouw je verder.
 5. Next step? laat je begeleiden in een ijsbad tijdens onze koude training!
 

Ik ben benieuwd naar hoe voldaan het wel niet voor jou voelt als je koud bent gaan douchen of een ijsbad hebt genomen!

De effecten zijn gelijkaardig. Het verschil ligt hem in de intensiteit voor je lichaam. Wanneer je in een koude bad stapt, is het contactoppervlak tussen je lichaam en het koude water veel groter dan bij een koude douche.

Daarom is het aangeraden om te starten met een koude douche. Eens je hier mee overweg kan, is een ijsbad de volgende stap. Zo daag je je lichaam nog meer uit en haal je de meeste voordelen uit de koude therapie.

Wil je graag meer info over de voordelen van een koude douche? Lees dan zeker dit artikel.

Wanneer je erg veel last hebt van koude handen of koude voeten hebben we de volgende adviezen:

 • Doe slippers aan terwijl je in het koude water loopt, dit scheelt een stuk voor koude voeten
 • Wisselbaden. Stop je handen of voeten regelmatig 1 minuut in een bak met ijswater, en nadien in een bak met warmer water. Schud je handen daarna actief uit, op een gegeven moment voel je dat het bloed gaat stromen en je handen of voeten warmer worden.
 • Zorg ook voor voldoende lichaamsbeweging, omdat dit de bloedcirculatie verbetert en de algehele warmteproductie van het lichaam verhoogt.
 • Bouwen je tolerantie voor koude op. Het helpt om de symptomen van koude handen en voeten te verminderen. Begin met kortere periodes van blootstelling aan kou en verleng deze geleidelijk naarmate je lichaam eraan gewend raakt.

 

 

Meer weten over koude therapie en de effecten ervan op ons lichaam en geest?

Cold Training Outcomes