airofit PRO ademhalingstoestel

Never run out of breath again!

+ 0 %

+ 30% spiergroei in 6 weken

+ 0 %

Performance winst in 6 weken

- 0 %

Airofit PRO is gemakkelijker te gebruiken en even nauwkeurig als een gecertificeerd medisch apparaat, maar dan 25% goedkoper

Ontdek hoe je jouw ademtraining naar een hoger niveau tilt

Je weet als geen ander hoe belangrijk een gezonde ademhaling is voor lichaam en geest. Dit ademhalingstoestel is een innovatief apparaat dat je helpt om je ademhalingsspieren te trainen en je ademcapaciteit te vergroten. Door middel van de bijbehorende app monitor je jouw techniek en krijg je feedback over je patronen. Het is een must-have voor iedereen die serieus bezig is met ademtraining en het verbeteren van zijn of haar prestaties en fysieke conditie.

Momenteel zijn er 2 toestellen die ik hieronder verder toelicht: Airofit Pro 2.0 en Airofit Active

Wat te verwachten van airofit:

Cacaoboon

Hi, wij zijn Thomas & Christina!

Wanneer je via deze link besteld, krijgen wij een kleine bijdrage & krijg jij een leuke korting, een win-win! Bedankt voor je ondersteuning ♥️

Airofit ademtoestellen

15% korting op de ademhalingstoestellen met de
couponcode: ThomasVyncke

Airofit Pro 2.0

airofit ademhalingstrainer

Airofit Pro 2.0

349€

297€

Airofit

airofit ademhalingstrainer

Airofit Active

129€

110€

Airofit Pro 2.0

Zoals je hierboven ziet zijn er verschillende types van de Airofit ademhalingstrainer beschikbaar. Deze toestellen bieden:

  • 3 trainingsniveaus (beginner, gemiddeld en expert)
  • een algemeen dagelijks trainingsplan binnen het door jou gekozen focusgebied (professionele sport of welzijn)
  • minimum 6 ademhalingsoefeningen
  • ondersteuning in 12 talen.
 

De Airofit Active is de eenvoudigste variant en heeft beperkte functies. Zo heeft hij geen bluetooth-verbinding, geen mogelijkheid om de longcapaciteit te meten en krijg je geen inzicht in je voortgang. 

Met de Airofit PRO-versies krijg je toegang tot meer functies zoals hierboven beschreven. Voor een volledig overzicht van alle opties en functies kan je zeker een kijkje nemen op hun website. 

Airofit review van Thomas Vyncke

Dit is mijn persoonlijke ervaring met Airofit. Wanneer je me vraagt “Werkt Airofit?” kan ik zeker “ja” antwoorden.

Voor mij is het een perfecte aanvulling op mijn verschillende trainingssessies. Ik was overtuigd bij de eerste longtest, die je direct na het opstarten van de Airofit en de app moet doen. 

Voor de longtest wordt je gevraagd om je Airofit op de zwaarste stand (hoogste weerstand) te zetten, in je mond te plaatsen en krachtig in en uit te ademen. Een serieuze oefening! 

Een paar minuten zo krachtig ademen voelt aan als een serieuze work-out. Met het toestel kan je de kracht van je diafragma op alle mogelijke manieren versterken. Zo kan je trainingen inzetten en in- en/of uitademen met weerstand, je maximale in/uit apneu trainen, je wervelkolom mobiliseren, je systeem relaxeren en meer…

De programma’s richten zich op ademkracht, vitale longcapaciteit, anaërobe drempel, … 

De kracht van je eigen ademhalingsspieren verbeteren, maakt het leven veel makkelijker. Je optimaliseert je fysieke prestaties en conditie met iets wat je altijd op zak hebt, je eigen ademhaling.

airofit pro 2.0

Op welke niveau's biedt Airofit voordelen?

Sportprestaties

Sluit je aan bij duizenden atleten wereldwijd die door geleide oefeningen betere atleten zijn geworden! Op slechts 5-10 minuten per dag boeken zelfs professionele sporters binnen enkele weken vooruitgang.

Gezondheid en welzijn

Verhoog je energieniveau in het dagelijks leven, verlaag je stressniveau en verbeter je slaap. Ademhalingstraining helpt om je algemeen welzijn en gezondheid te verbeteren.

Airofit applicatie

Wanneer je de Airofit Pro aankoopt, ontvang je de breathing trainer en de mobiele applicatie. 

Na de eerste meting, kan je kiezen uit 17 gerichte trainingsprogramma’s waarmee je de ademhaling gaat trainen en je vooruitgang bijhoudt. 

De instructies zijn duidelijk en de app geeft trainingsinformatie en ontwikkelingen weer. 

Daarnaast biedt het handige functies voor ademtraining. Je krijgt verschillende ademhalingsoefeningen die je aan je persoonlijke voorkeuren en doelen aanpast.

Je monitort je ademtechniek en prestaties & houdt ook verschillende statistieken en grafieken bij zodat je jouw voortgang kan opvolgen. De app biedt gepersonaliseerde feedback en begeleiding.

Ik gebruik het toestel zelf meerdere keren per week om mijn fysieke prestaties te optimaliseren en ben zeer tevreden van de functionaliteiten. Alsook de support die ze aanbieden.

Airofit applicatie
Airofit Pro 1.0

Foto tijdens hoogtestage in Amantani (Peru) op 4150m hoogte

Ontdek hoe je met Airofit je sportprestaties verbetert

De verschillende trainingssessies met het apparaat maakte een enorm verschil in mijn prestaties op grote hoogte. 

Het hielp me om mijn ademhalingscapaciteit te vergroten en mijn zuurstofopname te verbeteren, wat me in staat stelde om langer te trainen en sneller te herstellen na inspanning. 

De app is een geweldige tool om mijn eigen patronen te monitoren, trainen en verbeteren. 

Op hoogte geraak je snel buiten adem. Ik merkte op dat ik veel minder snel buiten adem raakte tijdens inspanning. Het is een game changer die ik iedereen aanbeveel die bezig is met de verbetering van zijn fysieke prestaties.

Airofit werkt samen met ademhalingsexperts die verschillende oefeningen ontwikkelen en zich richten op meerdere gebieden van jouw ademhaling, zoals het verhogen van je vitale longcapaciteit, het verbeteren van je ademhalingsspierkracht, het stimuleren van ontspanning en meer… Hoeveel baat je er effectief bij kan hebben, is enkel een kwestie van uittesten.

Video afspelen over Breathwork Masterclass

Breathwork Masterclass

Met de online masterclass leer je op je eigen tempo de principes van relaxerend ademwerk aan en pas je ze via praktijkoefeningen meteen toe. Leer hoe je je eigen ‘staat van zijn’ beheerst en hoe je productiever kunt zijn d.m.v. een betere ademhaling.

Veelgestelde vragen over airofit

Airofit is een ademhalingstoestel. De ademtrainer biedt tijdens gebruik, weerstand op de ademspieren, terwijl de mobiele app je live feedback en begeleiding geeft door middel van verschillende soorten oefeningen. Je hebt in de app de mogelijkheid om je vooruitgang te volgen. 

Het is een klein apparaatje dat je in de mond steekt en waar je een paar minuten door gaan inademen en uitademen. Er zijn verschillende weerstandsniveaus die je kan instellen via de draaiknoppen aan de zijkanten van het apparaat. Daarnaast zijn er verschillende ademhalingstrainingsprogramma’s die je kan instellen via de bijbehorende app die je helpen om je longcapaciteit, je kracht en je energie te vergroten. Zo ga je nadien aan de slag met verschillende types oefeningen.

Het toestel werd oorspronkelijk ontworpen als hulpmiddel bij astma en COPD. Het is alom bekend dat ademtraining helpt bij astmasymptomen.
Bij astmapatiënten werken o.a. de ademhalingsspieren niet optimaal. Dit verzwakt de ademspieren en resulteert in dyspneu/kortademigheid. Dit wordt het duidelijkst tijdens inspanning, waardoor elke ademhaling veel energie vraagt.

Er wordt reeds gewerkt met verschillende astmapatiënten en hun feedback is geweldig – van gemakkelijker inhaleren tot helemaal geen symptomen meer. Er zijn echter veel verschillende soorten en gradaties van astma, dus we raden aan om dit eerst met een therapeut of arts te overleggen.

Het mooie van Airofit is dat het door iedereen kan en mag gebruikt worden – van Olympische atleten tot niet-atleten die gewoon een betere versie van zichzelf willen worden.

Wij raden aan om de ademhaling elke dag te trainen. Dat hoeft zeker niet lang te zijn, 10-15 minuten per dag is al meer dan genoeg, maar consistentie is de sleutel!

Als je dagelijks traint, raden wij aan het programma in twee te splitsen en zo twee keer per dag te trainen. De beste resultaten worden verkregen wanneer je twee trainingen op verschillende tijdstippen van de dag uitvoert.

In het dagelijkse leven, raden wij altijd aan om enkel door je neus te ademen, zowel overdag als ’s nachts. Dit is omdat neusademhaling verschillende voordelen biedt voor je fysieke, emotionele en mentale gezondheid in vergelijking met mondademhaling. Maar als het gaat om Airofit, kun je wel door je mond ademen.

Dit is oké om een aantal redenen:

  1. Je traint met Airofit je ademhalingsspieren tijdens een work-out.
  2. Verhoogde luchtstroom: Ademen door de mond vergroot de luchtstroom, waardoor je meer zuurstof naar je spieren krijgt en intensiever traint, wat beter werkt voor dit specifieke doel.
  3. Je hebt meer kracht en flexibiliteit in je longen en ademhalingsspieren, waardoor alle andere ademhalingstechnieken (inclusief je dagelijkse neus-, langzame of buikademhaling) ook gemakkelijker worden.
  4. Training doeleinden:  Je wordt fitter, sterker en flexibeler in je ademhaling.
  5. Verbeterde sportprestaties: Bij bepaalde sporten zoals hardlopen of zwemmen kan het ademen door de mond zorgen voor betere prestaties en uithoudingsvermogen.
  6. Verminderde verzuring: Door de mond ademen kan helpen om de verzuring van spieren tijdens intensieve trainingen te verminderen.
 

Daarnaast oefen je slechts tijdelijk (ongeveer 5 tot 10 minuten per dag), waardoor het niet je standaard manier van ademhalen wordt. Kortom, trainen met Airofit door door je mond te ademen werkt goed en bereikt zijn doel voor een betere ademhaling.

De PRO 2.0 brengt geweldige nieuwe functies en verfijningen:

Geavanceerde longtest
Doe de meest uitgebreide longtest ter wereld, verdeeld in 3 stappen en krijg een super nauwkeurige meting van je toegankelijke longcapaciteit, inadem- en uitademkracht.

Verbeterde begeleiding
Krijg gedetailleerde begeleiding bij je  ademtraining samen met nauwkeurigere feedback over je prestaties om verschillende ademhalingspatronen te begrijpen en te oefenen.

Nauwkeurigere resultaten
Elimineer externe factoren die je training en testresultaten beïnvloeden. De nieuwe manier om je ademhaling te meten zorgt voor een minimale afwijking in de trainingsgegevens.

Betere vergelijking met leeftijdsgenoten
Vergelijking met collega’s en hun ademtrainingsprestaties was nog nooit zo nauwkeurig. Ontvang de suggesties van onze app en ontdek waar je voorloopt op jouw peergroep en waar je jezelf moet verbeteren.

Geoptimaliseerde hardware
Geniet van je ademhalingstraining met compacte en duurzame hardware. Een nieuw ontworpen e-unit en magnetische oplaadmethode zorgen ervoor dat je Airofit bestand is tegen speeksel & spatten. Bovendien zorgt een duurzame batterij (4-7 dagen) ervoor dat je altijd en overal met Airofit kan trainen.

Lees hier lovende getuigenissen➭

Airofit ademtoestel