Ademhalingstherapie

Unfolding your breath

+ 0

Mensen hielpen we met hun persoonlijke groei en transformatie

0 /5

Gemiddelde tevredenheidsscore

0 %

Persoonlijke groei

Een natuurlijke oplossing voor stress en angst

Ervaar je vaak stress en/ of angst?
Staan jouw gedachten heel de dag aan en heb je moeite om je hoofd stil te maken?
Heb je moeite om in slaap te vallen?
Heb je concentratieproblemen en moeite om je te focussen op je dagelijkse taken? 
Ben je bereid om te werken aan jezelf en de diepte in te gaan?

Dan is ademhalingstherapie een ideale keuze om actief mee aan de slag te gaan. 

Je ademhaling heb je altijd op zak en kan je eerder wanneer inzetten, je dient enkel te leren hoe.

Ademhalingstherapie

Wat ademhalingstherapie voor jou kan betekenen

diala
Diala El Masri

A must try!
Felt at ease, welcomed, relaxed and comfortable.
It helps! Christina was listening to me and she cared to make me feel comfortable and guide me through my breathing, warm and nice people 😊🤗

Toegepaste ademhalingsoefeningen & technieken:

Trauma Release & Breathwork (TRB®)
Relaxation Breathwork
Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®)

Het lichaam onthoud alles

De ademhaling technieken die wij gebruiken ondersteunen een lichaamsgericht proces om bewust spanningen toe te laten en die op een natuurlijke manier te ontladen. Zowel de dagelijkse vermoeidheid en stress als diepe, chronische spanning die vaak ontstaat door onverwerkte ervaringen.

Belangrijke info

Geen Quick Fix

In de reis van persoonlijke groei, is praten alleen niet voldoende. Trauma nestelt zich fysiek in het lichaam. Het lichaam verlangt om de voelbare spanning los te laten, en precies daar kunnen ademhaling sessies je bijstaan. Ze brengen je lichaam terug naar zijn oorspronkelijke staat van welzijn en bevorderen je gezondheid, waardoor je verlost wordt van (vage) klachten.

Een snelle oplossing bestaat niet. De mindset van “een paar sessies of workshops lossen al mijn problemen op”, klopt niet bij wat we brengen. Persoonlijke groei gaat in fases en kent zowel ups als downs. Het is een voortdurend proces waarin je steeds nieuwe lagen van jezelf ontdekt. Lichaams- en ademwerk zijn een goede start zijn om meer in contact te komen met je gevoelens en ze te leren omarmen.

Vaak proberen we iets te herstellen of ergens vanaf te komen, en dat is niet altijd eenvoudig. De kunst is om jezelf te accepteren in al je facetten, zonder iets weg te duwen of te ontkennen, maar in plaats daarvan liefdevol te omarmen. Gun jezelf de tijd om stap voor stap aan je helingsproces te werken. En onthoud dat je dit niet alleen hoeft te doen.

Hoe hebben anderen het al ervaren?

Lees hier enkele getuigenissen➭

ademhalingstherapie

Praktische informatie

In Aartselaar. Het exacte adres voor de ademhalingstherapie wordt meegedeeld na inschrijving.

Relaxatie ademhaling

 • Duur 1uur
 • Prijs €80 excl. btw
 • Relaxatie therapie kan rechtstreeks geboekt worden via deze link


Ademhaling Sessie
 – 
BRTT® of TRB

 • Duur 1,5uur
 • Prijs: €120 excl. btw


Ademhaling Sessie
 – 
BRTT® & TRB®

 • Duur 3uur
 • Prijs: €240 excl. btw
 • Kom je graag met 2*, dan kost deze sessie €150,00/ per persoon excl. btw


*Deze ademhaling sessie kan je ook met 2 personen boeken. Het delen van deze ademreis met iemand die je dierbaar is, kan een prachtige en waardevolle ervaring zijn. Het is echter essentieel dat jullie je volledig op je gemak voelen bij elkaar en de moed hebben om kwetsbaar te zijn in elkaars aanwezigheid.

Het is een kans om elkaars steun en begrip te ervaren terwijl jullie samen jullie persoonlijke grenzen verleggen. Open je hart en omarm de kracht van gedeelde groei, waarbij jullie elkaar ondersteunen op dit unieke avontuur van transformatie.

Video afspelen over Breathwork Masterclass

Van thuis uit relaxerend leren ademen?

Deze online masterclass leert je de kernprincipes van een relaxerende en bewuste ademhaling. Je krijgt zowel theorie als praktische ademhalingsoefeningen.

Na aankoop krijg je toegang tot het online leerplatvorm waar je kan kijken waar en wanneer je maar wilt. Het enige dat je nodig hebt, is een actieve internetverbinding.

Na deze training kan je verschillende relaxerende adem oefeningen en technieken begrijpen en toepassen, en je ‘staat van zijn’ sturen met je ademhaling. 

Ademhalingstherapie volgen?

"Ademhaling is de krachtigste tool die er bestaat om de geest, het lichaam en de ziel opnieuw in balans te brengen."

Veelgestelde vragen

Ademhalingstherapie is een natuurlijke en effectieve oplossing voor mensen die onder andere veel stress ervaren.

Als je merkt dat je gedachten voortdurend blijven malen en je moeite hebt om je hoofd stil te krijgen,  als je veel vermoeidheid ervaart en moeite hebt om in slaap te vallen of je te concentreren op je dagelijkse taken, biedt ademhalingstherapie je vele voordelen. Tijdens de ademhaling sessie, zoeken we door gericht te gaan voelen, naar de oorzaak van deze klachten. 

Ademhalingstherapie kan ook helpen bij het verminderen van spierspanning en pijn en het verbeteren van je humeur en energieniveau. 

Hyperventilatie is een mogelijke oorzaak van vermoeidheid en burn-out, daarom is het belangrijk om te leren hoe je je eigen ademhaling onder controle houdt. 

Tijdens de sessies leer je een goede ademhaling aan en leer je hoe je je bewust wordt van jouw eigen adempatronen. We gaan samen aan de slag met verschillende oefeningen en kijken wat voor jou goed aanvoelt.

Door regelmatig bewust te ademen, verlicht je de symptomen van burn-out en vermoeidheid en verbeter je jouw natuurlijke ademhaling.

Deze 2 ademhaling sessies worden enkel gepland na een relaxatie/ intake sessie.

We starten deze sessie met een begeleide meditatie om te ontspannen en volledig in contact te komen met het lichaam. Vervolgens wordt je begeleidt bij een reeks lichaamsoefeningen die in elkaar overvloeien. Deze oefeningen zijn gericht op het activeren van de psoas-spier*, waar we vaak spanning, angsten en onverwerkte trauma’s vasthouden.

Zodra je psoas-spier geactiveerd, neemt je lichaam het over over en gaan we op zoek naar gebieden waar spanning losgelaten mag worden. Het is een fascinerend proces waarbij je bewustzijn een schat aan onopgeloste angsten, ingehouden kracht en andere emoties kan ontwaken.

Wees je er echter van bewust dat werken met de psoas-spier een diepe impact kan hebben. Het wordt ook wel de spier van de ziel genoemd, een brug die het fysieke met het emotionele en het emotionele met het spirituele verbindt. Wees open voor de mogelijkheid dat er oude wonden naar de oppervlakte komen die klaar zijn om geheeld te worden.

Sta toe dat de wijsheid van je lichaam je leidt naar een diepere staat van ontspanning, bevrijding en zelfvervulling.

Voorzichtigheid en verantwoordelijkheid bij diepgaand ademwerk
Indien je jezelf in één van onderstaande categorieën herkent, is diepgaand ademwerk (op dit moment ) mogelijks niet geschikt voor jou, of vereist het extra waakzaamheid. Het is van essentieel belang dat je verantwoordelijkheid neemt, overleg pleegt met ons en bij twijfel eerst een arts raadpleegt. Wees bewust van je eigen gezondheid en welzijn, en begrijp dat elk individu uniek is. Hoewel ademwerk vele voordelen biedt, is het belangrijk om rekening te houden met eventuele medische aandoeningen, fysieke beperkingen of specifieke omstandigheden die jouw deelname beïnvloeden. Communiceer openlijk, deel je gezondheidsgeschiedenis en neem de begeleiding serieus:

 • zwangerschap (in elk stadium)
 • ernstige PTSS of trauma
 • actief gebruik van recreatieve drugs
 • gebruik van medicijnen die de hersenstructuur veranderen, zoals anti-angst medicatie, antidepressiva, ADD- en OCD-medicijnen, enz.
 • netvliesloslating
 • glaucoom
 • nieraandoeningen
 • hoge bloeddruk
 •  hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte
 • diagnose van een aneurysma van welke aard dan ook
 • ongecontroleerde schildklieraandoeningen
 • diabetes (elk type)
 • ernstige astma
 • epilepsie
 • voorgeschiedenis van epileptische aanvallen
 • eerdere diagnose van bipolaire stoornis, schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening
 • ernstige psychosomatische aandoeningen
 • recente chirurgie, hechtingen of verwondingen
 • ziekenhuisopname voor een psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar

Ademhalingstherapie – Ademhalingstherapie – Ademhalingstherapie – Ademhalingstherapie – Ademhalingstherapie – Ademhalingstherapie –  Ademhalingstherapie –  Ademhalingstherapie –  Ademhalingstherapie –  Ademhalingstherapie – ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling ademhaling stress stress stress stress stress ademen ademen ademen ademen ademen ademen ademen hyperventilatie