Ademhaling workshops

Use your breath to tap away Stress

Je weet dat stress en angstige gedachten een negatieve impact kunnen hebben op je werk en gezondheid. Maar wist je dat een verkeerde ademhaling daar ook aan bijdraagt? Gelukkig hebben wij de oplossing voor jou.

+ 0

Mensen hielpen we met hun persoonlijke groei en transformatie

0 /5

Gemiddelde tevredenheidsscore

0 %

Persoonlijke groei

Klaar om ademruimte te creëren?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een slechte ademhaling leidt tot problemen in alle lichaamssystemen

Het werken met de adem gebeurt al zo lang als er mensen bestaan. Het is voor velen onder ons een vergeten tool die opnieuw zijn opmars maakt om aan het licht te komen.

Steeds meer mensen ontdekken de adem voor een meer ontspannen, gezonder en bewuster leven maar ook voor heling, transformatie en persoonlijke ontwikkeling.

Ademhaling is zo simpel en tegelijkertijd zo enorm verkeerd begrepen. Het is een weerspiegeling op psychisch, emotioneel en intiem vlak. Om je ademhaling meer in balans te krijgen, vergt het doorzettingsvermogen en de wil tot verandering.

Ademhalingstherapie

Bewust ademen verbetert de levenskwaliteit en gezondheid. 

Hoe hebben anderen het ervaren?

Deelnemers aan het woord:

Aanbod

Breathe To
Relax

Ademhaling workshop

Persoonlijke Groei Journey

Ademhaling workshop

Ecstatic Breathwork

unfolding shop

Ademhaling tijdens rust en lichte beweging moet onmerkbaar zijn.
Een gezonde ademhaling in rust moet door de neus gaan, aangedreven door het middenrif.

Hoe een disfunctionele ademhaling snel te herkennen:

Ademhaling door de mond
Gebruik van de borstkast
Onregelmatig en hoorbaar tijdens rust 
Chronische hyperventilatie (te snel ademen waardoor er te veel lucht wordt opgenomen)
Overmatige ademnood tijdens rust of lichamelijke inspanning (gevoel dat je te weinig zuurstof binnen krijgt)
… 

Ademhaling workshop

Praktische info over de sessies

Breathe To Relax:

60€ excl btw. / 72,60€ incl. btw

Ecstatic Breathwork:
✓ 55€ excl btw. / 66,55€ incl btw.

Persoonlijke Groei Journey:
✓ 450€ excl btw. / 544,50€  incl. btw

Te Groenendaallaan 103 in Merksem.

Wil je er zelf één organiseren (vanaf 8 personen)? Dan kan het ook op een andere locatie gegeven worden in samenspraak.

Op zoek naar individuele ademhalingstherapie? 

Klik dan hier

Ademhaling workshop

Inschrijven

Online Ademwerk Training

Deze online masterclasses zijn ontworpen om jouw drukke leven te ondersteunen.  Kijk en/of luister wanneer het jou uitkomt, op je eigen tempo.

Vanuit je zetel, in de auto of waar je ook bent. Investeer in jezelf en leer. Koop jouw cursus nu aan en begin je reis naar een rustiger, gefocust en succesvol leven.

Cursus 1

Relaxerend Ademwerk

Impactvolle ademhalingsclass om blokkades in je lichaam en geest vrij te maken, stress te verlagen en je racende gedachten een halt toe te roepen. Een aanrader voor wie zichzelf écht wilt leren kennen.

Cursus 2

Ecstatic Breathwork

Een volledige en betrouwbare online cursus die je leert hoe je relaxerend ademwerk op een veilige en effectieve manier kunt beoefenen.

“Een wetenschappelijke waarheid zegeviert niet door haar tegenstanders te overtuigen, maar veeleer omdat haar tegenstanders uiteindelijk sterven en er een nieuwe generatie opgroeit die er vertrouwd mee is…”

~ Max Karl Ernst Ludwig Planck uit ademhaling: de grote genezer

Ademhaling workshop

Breathe to relax

Leer in deze ademhalingstraining hoe je via relaxerende ademtechnieken spanning en stress in no time kan loslaten, beter slaapt en je concentratie verhoogt. 

Sta jij wel eens stil bij je gedachten en vraag je je af hoe je ze actief kan bijsturen? Of blijven ze vastzitten in dezelfde patronen en filters? Onze ademhaling is als een spiegel die ons toont hoe het echt met ons gesteld is. Bij stress ademen we sneller en hoger, bij ontspanning trager en dieper.

Tijdens deze training leer je niet alleen ademtechnieken die je direct helpen om te ontspannen en stress te verminderen, maar ook technieken die je in het dagelijkse leven enorm vooruit zullen helpen. 

Na deze training:

Laura Groven
“Ik volgde de workshop relaxerende ademhaling en ik kan deze iedereen aanraden die zich ‘geleefd’ voelt, snel druk maakt in bepaalde zaken, weinig tot diepe ontspanning komt. Thomas en zijn vrouw Christina begeleidden ons op een erg warme en vooral authentieke manier en namen hun tijd om de oefeningen tot een goed einde te brengen. Er konden vragen gesteld worden die heel duidelijk werden beantwoord en me veel inzicht gaven over ons lichaam.
 
Je voelt dat jullie 1000% achter de vorm van leven staan en hier zelf al héél veel oefening en kennis in hebben gestoken. Dit motiveert me om er zelf thuis mee aan de slag te gaan en ik kreeg alle oefeningen van de workshop mee in een overzichtelijk document om dit in mijn dagdagelijkse leven verder te zetten. Nogmaals heel erg bedankt!”
Ecstatic Breathwork

Persoonlijk ontwikkelingstraject met ecstatic breathwork als rode draad

Ben je op zoek naar een krachtige en transformerende ervaring die je helpt om emotionele en mentale blokkades te doorbreken, je levensenergie te verhogen en jezelf in extase te brengen? Dan is Ecstatic Breathwork wellicht iets voor jou!

Voordelen van dit traject

Ademhaling

Veelgestelde vragen

Enkele veelvoorkomende afwijkende ademhalingspatronen zijn bijvoorbeeld:

 • oppervlakkige ademhaling
 • te snelle ademhaling
 • verhouding tussen de in- en uitademing
 • beperkte beweeglijkheid
 • slechte houding
 • disfunctie van de ademhalingsspieren

Je ademt vaak oppervlakkig wanneer je onbewust & niet door je buik ademt. De ademhaling zelf gaat gepaard met veel geluid en soms ervaar je ook een “luchthonger”, waarbij je het gevoel krijgt dat je niet diep genoeg ademt. 

80% van de bevolking gebruikt slechts 30% van zijn longcapaciteit. Om een foutieve ademhaling te voorkomen, moeten we begrijpen wat we ermee bedoelen. Spanningen, angst, oververmoeidheid en overbelasting liggen vaak aan de oorsprong van een onregelmatig ademhalingspatroon.

Ons lichaam maakt meer stresshormonen, cortisol en adrenaline aan. Sommige krijgen door deze hormonen last van benauwdheid, duizeligheid, prikkelingen in de ledematen, flauwvallen en zelfs pijn op de borst.

Hoe slechte ademhaling herkennen? Je:

 • ademt regelmatig door uw mond
 • moet regelmatig zuchten en/of gapen
 • voelt je af en toe duizelig of licht in het hoofd
 • houdt je adem in of ademt onregelmatig
 • ademt oppervlakkig (niet door de buik)
 • ademt te vaak en snel
 • maakt veel geluid tijdens het ademhalen
 • ervaart wel eens luchthonger

Nee absoluut niet, we leren je tijdens onze ademhalingstherapie net om controle te krijgen over je ademhaling en stressvolle situaties. Zo krijg je de nodige tools om er ook thuis verder mee aan de slag te gaan. Niet twijfelen! 

1 op de 10 mensen heeft last van een foutieve ademhaling. Vaak onder invloed door diverse elementen van buitenaf. Denk aan inspanning, de wijze van praten, het weer/klimaat of de samenstelling van de ingeademde lucht (pollen, huisstofmijt, uitlaatgassen etc.)

Wanneer we stress ervaren of ons gespannen voelen, halen we meestal oppervlakkig adem. Op heel korte termijn is dit niet zo erg, maar wanneer dit aanhoudend is, zorgt dit voor functionele stoornissen zoals bijvoorbeeld hartritmestoornissen en problemen met de spijsvertering.

Via deze link kan je alvast enkele oefeningen bekijken die je kan inzetten bij stress, onrust en hyperventilatie. Na de workshop relaxerende of performance ademhalingstherapie krijg je ook een samenvatting met al de oefeningen die we samen gedaan hebben zodat je ze thuis makkelijk verder kan zetten.

“We ademen toch automatisch, wat kan je daar nu mee doen…”

Weliswaar zorgt dat automatisme ervoor dat we de échte impact ervan enorm onderschatten. Het is nooit te laat om het heft in handen te nemen