Ademhaling workshops

Use your breath to tap away Stress

Je weet dat stress en angstige gedachten een negatieve impact kunnen hebben op je werk en gezondheid. Maar wist je dat een verkeerde ademhaling daar ook aan bijdraagt? Gelukkig hebben wij de oplossing voor jou.

Laura Groven
“Ik volgde de workshop relaxerende ademhaling en ik kan deze iedereen aanraden die zich ‘geleefd’ voelt, snel druk maakt in bepaalde zaken, weinig tot diepe ontspanning komt. Thomas en zijn vrouw Christina begeleidden ons op een erg warme en vooral authentieke manier en namen hun tijd om de oefeningen tot een goed einde te brengen. Er konden vragen gesteld worden die heel duidelijk werden beantwoord en me veel inzicht gaven over ons lichaam.
 
Je voelt dat jullie 1000% achter de vorm van leven staan en hier zelf al héél veel oefening en kennis in hebben gestoken. Dit motiveert me om er zelf thuis mee aan de slag te gaan en ik kreeg alle oefeningen van de workshop mee in een overzichtelijk document om dit in mijn dagdagelijkse leven verder te zetten. Nogmaals heel erg bedankt!”
Ademhaling workshop

Klaar om ademruimte te creëren?

wat kan je verwachten:

Bewust ademen verbetert de levenskwaliteit en gezondheid. 

Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de intensiteit van je ademhaling je vermoeidheid bepaald. 

Het werken met de adem gebeurt al zo lang als er mensen bestaan. Het is voor velen onder ons een vergeten tool die opnieuw zijn opmars maakt om aan het licht te komen.

Steeds meer mensen ontdekken de adem als tool voor een meer ontspannen, gezonder en bewuster leven maar ook voor heling, transformatie en persoonlijke ontwikkeling.

Hoe gaat het met jouw ademhaling? Adem je de hele dag door snel? Dan is de kans groot dat je oppervlakkig ademt. Snel ademen via de borst zorgt voor een onrustige geest. Een onrustige geest zorgt er voor dat we snel door de borst ademen. Het werkt dus in beide richtingen.

Ademhaling workshop

Ademhaling workshop: Breathe to relax

Wil jij leren hoe je via relaxerende ademtechnieken spanning en stress in no time kan loslaten, beter slaapt en je concentratie verhoogt? Dan is onze ademhalingstraining perfect voor jou!

Sta jij wel eens stil bij je gedachten en vraag je je af hoe je ze actief kan bijsturen? Of blijven ze vastzitten in dezelfde patronen en filters? Onze ademhaling is als een spiegel die ons toont hoe het echt met ons gesteld is. Bij stress ademen we sneller en hoger, bij ontspanning trager en dieper.

Tijdens deze training leer je niet alleen ademtechnieken die je direct helpen om te ontspannen en stress te verminderen, maar ook technieken die je in het dagelijkse leven enorm vooruit zullen helpen. 

Na deze training:

Hoe hebben anderen het ervaren?

Deelnemers aan het woord:

Ademhaling workshop

Ademhaling workshop: Breathe Better

Als je tijdens het sporten inefficiënt ademt, kan dit je prestaties ernstig beperken. Je raakt sneller vermoeid en verzuring treedt sneller op. Bovendien heeft dit een negatieve invloed op de gasuitwisseling van zuurstof en koolstofdioxide in de longen, hersenen, spieren en andere cellen in het lichaam.

Maar er is goed nieuws! Door middel van gerichte ademhalingstechnieken kun je je functionele ademhaling aanzienlijk verbeteren en je sportprestaties naar een hoger niveau tillen.  Leer technieken om je hartslag te verlagen, focus te creëren, je immuunsysteem te verbeteren en meer energie te krijgen. Bovendien herstel je sneller verbeter je je prestaties aanzienlijk.

Na deze training:

Video afspelen over Breathwork Masterclass

Breathwork Masterclass

Leer thuis de kernprincipes van relaxerende en bewuste ademhalingstechnieken kennen. Na deze training kun je verschillende relaxerende ademhalingstechnieken begrijpen en toepassen om je ‘staat van zijn’ te sturen met je ademhaling.

Met de aankoop van deze online training krijg je blijvende toegang tot de online academie, waardoor je op elk gewenst moment kunt leren, waar je ook bent.

Ecstatic Breathwork

Ecstatic Breathwork Traject

Ben je op zoek naar een krachtige en transformerende ervaring die je helpt om emotionele en mentale blokkades te doorbreken, je levensenergie te verhogen en jezelf in extase te brengen? Dan is Ecstatic Breathwork wellicht iets voor jou!

Voordelen van dit traject

Ademhaling workshop

Inschrijven Ademhaling workshop

Ademhaling workshops

Praktisch

Relaxerende Ademhalingstraining: Groenendaallaan 103 in Merksem

Breathe Better: Stapelplein 70/3, 9000 Gent

Breathe Better & Breathe To Relax Workshop: 60€ exclusief btw = 72€ inclusief btw.

Op zoek naar een ademhalingstherapie kinesist? Wij hebben op de Groenendaallaan 103 in Merksem een kinesistenpraktijk waar de groepstrainingen maandelijks doorgaan. 1-1 therapie is ook altijd mogelijk.

 

Maak eenvoudig een afspraak via deze link.

Meer weten over ademhaling en de effecten ervan op ons lichaam en geest?

Ademhaling

Veelgestelde vragen

Enkele veelvoorkomende afwijkende ademhalingspatronen zijn bijvoorbeeld:

 • oppervlakkige ademhaling
 • te snelle ademhaling
 • verhouding tussen de in- en uitademing
 • beperkte beweeglijkheid
 • slechte houding
 • disfunctie van de ademhalingsspieren

Je ademt vaak oppervlakkig wanneer je onbewust & niet door je buik ademt. De ademhaling zelf gaat gepaard met veel geluid en soms ervaar je ook een “luchthonger”, waarbij je het gevoel krijgt dat je niet diep genoeg ademt. 

80% van de bevolking gebruikt slechts 30% van zijn longcapaciteit. Om een foutieve ademhaling te voorkomen, moeten we begrijpen wat we ermee bedoelen. Spanningen, angst, oververmoeidheid en overbelasting liggen vaak aan de oorsprong van een onregelmatig ademhalingspatroon.

Ons lichaam maakt meer stresshormonen, cortisol en adrenaline aan. Sommige krijgen door deze hormonen last van benauwdheid, duizeligheid, prikkelingen in de ledematen, flauwvallen en zelfs pijn op de borst.

Hoe slechte ademhaling herkennen? Je:

 • ademt regelmatig door uw mond
 • moet regelmatig zuchten en/of gapen
 • voelt je af en toe duizelig of licht in het hoofd
 • houdt je adem in of ademt onregelmatig
 • ademt oppervlakkig (niet door de buik)
 • ademt te vaak en snel
 • maakt veel geluid tijdens het ademhalen
 • ervaart wel eens luchthonger

Nee absoluut niet, we leren je tijdens onze ademhalingstherapie net om controle te krijgen over je ademhaling en stressvolle situaties. Zo krijg je de nodige tools om er ook thuis verder mee aan de slag te gaan. Niet twijfelen! 

1 op de 10 mensen heeft last van een foutieve ademhaling. Vaak onder invloed door diverse elementen van buitenaf. Denk aan inspanning, de wijze van praten, het weer/klimaat of de samenstelling van de ingeademde lucht (pollen, huisstofmijt, uitlaatgassen etc.)

Wanneer we stress ervaren of ons gespannen voelen, halen we meestal oppervlakkig adem. Op heel korte termijn is dit niet zo erg, maar wanneer dit aanhoudend is, zorgt dit voor functionele stoornissen zoals bijvoorbeeld hartritmestoornissen en problemen met de spijsvertering.

Via deze link kan je alvast enkele oefeningen bekijken die je kan inzetten bij stress, onrust en hyperventilatie. Na de workshop relaxerende of performance ademhalingstherapie krijg je ook een samenvatting met al de oefeningen die we samen gedaan hebben zodat je ze thuis makkelijk verder kan zetten.

“We ademen toch automatisch, wat kan je daar nu mee doen…”

Weliswaar zorgt dat automatisme ervoor dat we de échte impact ervan enorm onderschatten. Het is nooit te laat om het heft in handen te nemen

Wetenschappelijke evidentie over ademhaling

De wetenschap